ANTE CIZMIC Cropix
‘HRVATSKU ČEKA TEŽAK PUT‘

Španjolci emotivno o Modriću: ‘Nije ovo zaslužio. Uhićenici u policijskim postajama sretniji su od njega‘

Marca naglašava da je to bio njegov posljednji nastup na EP-ima. Osim ako se ne dogodi čudo
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2024. 22:48

Je li Luka Modrić odigrao posljednju utakmicu za Vatrene? Pitanje je to koje muči hrvatske navijače, ali i nogometnu javnost diljem svijeta. Španjolska Marca u današnjem izdanju novina hrvatskom je maestru posvetila tekst pod naslovom "Modrić zaslužuje drugačiji oproštaj", a u kojem podsjeća na nesretno ispadanje Hrvatske s euro-smotre.

"U dobi od 38 godina Modrić je proživio jednu od najtmurnijih noći u svojoj sportskoj karijeri. Hrvatska je ispala s Eura nakon što je u posljednjoj minuti primila pogodak protiv Italije i ponovila istu pogrešku u istom trenutku kao protiv Albanije", piše Marca u tekstu čiji sadržaj potpisuje Jose Luis Hurtado.

Španjolci naglašavaju da je to bio posljednji Modrićev nastup na europskim prvenstvima. Kako kažu, sve drugo bilo bi jednako čudu.

"Njegov govor tijela (op.a, nakon utakmice s Italijom) pokazatelj je uništenog sportaša. Nogometaši veličine hrvatske "desetke" zaslužuju drugačiji oproštaj."

image
ANTE CIZMIC Cropix

Modrić je, podsjetimo, službeno proglašen igračem utakmice u remiju s Talijanima, ali za njega to nije bila utješna nagrada. Jer, takvu nogometnu veličinu ne može ništa utješiti nakon jednog od najvećih sportskih poraza u karijeri, pa makar on došao na njezinom samom kraju.

"Hrvatu je uručena nagrada za MVP-a utakmice. Modrićevo lice s trofejem u rukama bilo je slagalica kostiju. Postoje fotografije iz policijskih stanica na kojima su uhićeni bili sretniji", piše Marca.

Španjolci podsjećaju na njegovu ulogu u Realu prošle sezone te ustvrđuju da takav slučaj ne može biti u hrvatskoj reprezentaciji.

"Sve to ne vrijedi za Hrvatsku, momčad koja zna živjeti samo oslanjajući se na njegovu genijalnost od prve minute."

Za kraj dodaju:

"Modrić se još uvijek opire najavama povlačenja iz reprezentacije. Hrvatsku čeka težak put bez velikana koji ju je odveo do finala Svjetskog prvenstva. U međuvremenu, Modrić čeka početak sljedeće sezone. Protokol LaLige kaže da se Hrvatu mora pljeskati gdje god dođe".

image

Luka Modric

SN, AFP, PROFIMEDIA

Linker
27. lipanj 2024 22:48