Marc Cucurella

 ALBERTO PIZZOLI Afp
NEOČEKIVANI JUNAK

‘Samson‘ iz Španjolske zaradio čistu desetku: ‘Strašno! Ovakav bi mogao igrati u svakom klubu svijeta‘

‘Nastup je možda i za ocjenu 11. Svaki put predstavlja opasnost, piše Marca
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 00:35

Sudeći po prvim dojmovima, Španjolska je među onim reprezentacijama koje su dosad pokazale najviše na Europskom prvenstvu, a moguće i da predvode to društvo. Dominacijom protiv Hrvatske, zatim i Italije, koja je lako mogla proći kao Vatreni (ili lošije), Furija je zaradila ulaznicu u nokaut fazu njemačke smotre.

Španjolski mediji, naravno, pršte od oduševljenja i još snažnije ističu status reprezentacije u krugu vodećih favorita. Marca je istaknula i nekoliko igrača koji su ostavili najbolje dojmove u 1:0 pobjedi nad Italijom. Među njima su, očekivano, Rodri i Fabian Ruiz, dvojac u veznom redu koji se nije svidio ni Hrvatima.

Rodriju su dodijelili ocjenu 7 na skali od 1 do 10, uz komentar da je "njegova uloga ključna jer je uvijek na pravom mjestu", dok je Ruiz dobio ocjenu više na račun "inteligentnih odluka koje ubrzavaju kompletnu igru". Među najbolje ocijenjenima očekivano se našao Nico Williams, koji je nemilosrdno mučio talijanske braniče. No, čistu "desetku" zaradio je Marc Cucurella, lijevi bek kojeg se pored Grimalda (koji je imao sjajnu sezonu u Leverkusenu) nije ni očekivao u prvoj postavi. Odigrao je odlično protiv Hrvatske, blokiravši onaj udarac Josipa Stanišića, a vrhunske reakcije javnosti izazvao je i predstavom kontra Azzurra.

"Nastup je za 10, ako ne i 11! Na ovoj razini Cucurella bi bio starter u bilo kojoj momčadi na svijetu. Ima smrtonosni pas, svaki put predstavlja opasnost u napadu i dobro djeluje u obrani. Ovakve utakmice obilježavaju nogometne karijere! Strašno. Što ako mu kosa daje snagu kao Samsonu? Nemoj se ošišati ni za što na svijetu", u opipljivo veselom tonu Marca je prokomentirala Cucurellin partiju.

Linker
21. lipanj 2024 00:37