DAMIR SKOMRLJ Cropix
POČINJE AKCIJA EURO

Raspored Vatrenih u Njemačkoj: Prijam kod gradonačelnika, trening na kultnom stadionu, a onda slijedi ludnica

Hrvatski reprezentativci danas iz Lisabona lete u Berlin
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. lipanj 2024. 07:02

Hrvatska reprezentacija u nedjelju u 11 sati po lokalnom vremenu ima let iz Lisabona u Berlin gdje je slijetanje planirano u 15.30. Potom autobusom stižu u kamp resort Mark Brandenburg u Neuruppinu. Već u 17.30 primit će ih gradonačelnik Nico Ruhle, a na prijemu će biti i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj, Gordan Bakota. Radi se o mjestu s 30-ak tisuća stanovnika, a Vatreni su se smjestili na jezeru.

Isti dan, dakle, dan nakon utakmica u Portugalu, Vatreni će imati i prvi trening na terenu stadiona Volkspark od 20.30. Prije toga izbornik Zlatko Dalić odradit će konferenciju za medije.

U ponedjeljak 10. lipnja je najživlji događaj u Neuruppinu jer radi se o otvorenom treningu na malom stadionu čije tribine primaju četiri tisuće gledatelja. Zanimanje je bilo veliko te se očekuje puno ljudi. Od utorka do četvrtka redovno će trenirati na istoj lokaciji od 18 sati, pritom će to biti ključni treninzi za utakmicu sa Španjolskom. Na njima će se raditi taktika igre i akcije iz prekida.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U petak 14. lipnja u 11.30 autobusom idu u Berlin gdje će se smjestiti u hotelu i oprobati travnjak Olimpijskog stadiona. Utakmica sa Španjolskom, s kojom Hrvatska otvara Euro, igra se 15. lipnja u 18 sati.

Resort Mark Brandenburg nudi dosta slobode jer nalazi se na jezeru kraj kojeg će moći prošetati, možda iskoristiti šansu za poneku vožnju po jezeru, pogotovo članovi stručnog stožera i pratnja nacionalne vrste. Za kupanje je pitanje kolika temperatura vode kome odgovara jer sigurno nije pretjerano topla.

Resort će biti čuvan 24 sata dnevno, to su na sebe preuzeli Nijemci kao organizatori Eura, njihove zaštitarske službe i policija. Hrvatska reprezentacija ima podosta iskusnih igrača koji su bili na brojnim velikim natjecanjima pa već znanju kako troše vrijeme na takvim turnirima. Pitanje će biti može li Marcela Brozovića netko pobijediti u pikadu, a Bornu Sosu u stolnom tenisu? Ako će se Brozu igrati pikado s “amaterima”.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Prethodnica iz HNS-a je već nekoliko dana ranije stigla u Njemačku, kako bi pripremili sve što je potrebno za Vatrene.

Linker
09. lipanj 2024 07:02