RONNY HARTMANN Afp
RIJEČ KAPETANA

Modrić: Kako sam se osjećao? Dobro. Italija? Imamo samo jednu opciju

Ne znam iz kojeg razloga smo se povukli na kraju utakmice, rekao je Modrić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. lipanj 2024. 18:51

Kapetan Luka Modrić nakon 2:2 s Albanijom prokomentirao je utakmicu:

- Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, opet smo malo lošije ušli u utakmicu i onda je bilo teško igrati. U drugom poluvremenu je izbornik napravio neke promjene i to je bilo jako dobro, do pred kraj, do završnih pet do deset minuta, kad smo se povukli. Ne znam iz kojeg razloga smo to učinili te smo tako dopustili da nam iz nekog nereda stvore dvije-tri dobre prilike i zabiju gol.

Kako se osjećao na terenu?

- Dobro.

Drugo poluvrijeme je putokaz za Italiju?

- Je, definitivno, pokazali smo kako trebamo igrati. No. nakon što smo zabili drugi gol počeli smo srljati i bez veze gubiti lopte, te smo se povukli, nismo više radili presing. Ostavili smo im prostor te su nas na kontre i polukontre mogli kazniti, na kraju su nas kaznili s tim golom.

Što se najviše promijenilo na poluvremenu?

- Izmjene su donijele pomak, izašli smo puno angažiranije i borbenije, radilo dobar presing, nismo im dali da izađu. Svaka druga lopta je bila naša i to je bila osnovna razlika.

Uvjet za prolaz je pobjeda protiv Italije.

- Je, to je tako. Moramo pobijediti, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za drugi krug. Nemamo druge opcije nego pobjeda. To je ono što svi vjerujemo da možemo napraviti, ako budemo igrali kao drugo poluvrijeme i još bolje. Sigurno možemo. Vjerujem da to možemo ponoviti, iako će Italija biti dosta teška utakmica.

Azzurri su jači od Albanaca.

- Definitivno, odlična su ekipa, imaju odličnog trenera, jako su dobro organizirani, morat ćemo biti još puno bolji nego danas u drugom poluvremenu.

Hoćete li popričati među sobom zašto se dogodio drugi loš ulazak u utakmicu?

- Napravit ćemo analizu i vidjeti što moramo popraviti. Sigurno da nismo zadovoljni, morat ćemo nešto promijeniti da nam se opet ne dogodi da moramo juriti za rezultatom. Što nikad nije ugodno. Pokazali smo da se možemo vratiti iz negativnog rezultata i šteta što smo se povukli i dopustili Albaniji da nam stvori šanse i zabije gol. Što je tu je, i dalje smo pozitivni, ovisi sve o nama, znamo što nam je činiti i vjerujem da to možemo ostvariti na kraju - zaključio je Modrić.

Linker
12. rujan 2024 12:42