ANTE CIZMIC Cropix
PRIČA S TRENINGA

Luka, velik si! HNS na teren uveo dječaka u kolicima, Modrić mu ispunio veliku želju

Hrvati su ovdje omiljeni, i kad smo kao novinari dolazili na stadion lupali su nam po prozorima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. lipanj 2024. 20:39

Luka, Luka, Ivane daj dres, Joško molim te dres, vika i pisane poruke, javni trening hrvatske reprezentacije u Neuruppinu pohodilo je oko pet tisuća ljudi od toga mnoštvo Hrvata, roditelja djecom, ali i Nijemaca iz ovog kraja koji su htjeli vidjeti svjetske zvijezde kakvima nikad nisu bili tako blizu. Bili su glasni, aktivni, posebnice oduševljeni s Modrićem i Gvardiolom, iako i Stanišić ima dosta fanova jer njega itekako znaju iz Bundeslige. Aktualni je prvak Njemačke.

Euforija vlada oko naše reprezentacija, to je još jednom vidjelo. Prije treninga ponovno su ih pozdravili gradonačelnik Neuruppina Rico Ruhle i predsjednik nogometnog saveza Brandenburga Jens Kaden.

Modrić dobio u nos

Zlatko Dalić je odradio s ekipom sat i pol po laganoj kišici, samo je sedam igrača završilo ranije. Stampedo prema terenu nastao je kad su Gvardiol, Brozović, Kramarić, Majer, Šutalo, Stanišić... stigli do publike i krenuli potpisivati dresove i ostale suvenire te dijelili autograme, a drugi su duže trenirali i to kasnije odradili, pogotovo Luka Modrić kojeg su najviše zazivali. Modrić je u jednom duelu s kumom Kovačićem dobio udarac u glavu, lopta mu se nezgodno odbila u nos...

image
ANTE CIZMIC Cropix

Organizatori su angažirali policiju i šezdeset zaštitara, međutim u dva navrata dogodio se proboj nekoliko mladića u teren, koji su došli do Modrića, nastala je gužva, zaštitari su se zatrčali i ganjali ih dok ih nisu istjerali van. To se zbilo usred treninga te ponovno na kraju. Svi su ustrajali, nitko se nije predao sve dok cijela priča nije bila završena, no nisu svi mogli biti zadovoljni jer nemoguće je to kad se radi o takvoj masi ljudi. Neki su ostali bez potpisa na dresu...

Ispunjena želja

No jedan dečko u kolicima koji je zamolio fotografiju s Lukom dobio je što je htio, HNS ga je uveo na teren, a Modrić došao specijalno do njega da mu ispuni želju.

image
SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp

Hrvati su ovdje omiljeni, i kad smo kao novinari dolazili na stadion lupali su nam po prozorima, vidjevši hrvatsku registraciju, svi iz Hrvatske ovdje su zvijezde. No, s tim treningom zapravo je završio ceremonijalno-protokolarni dio priprema reprezentacije, u danima koji ostaju do Eura vrijeme je da se ekipa posveti samo utakmicama, posebice prvoj sa Španjolskom.

U jednom času na tlu su se našili Erlić i Kovačić, nakon sudara, ukazana im je pomoć i nastavili su dalje. Ništa se bitno nije dogodilo. Tako su svi odradili posao, osim golmana Ivušića kojeg nije ni bilo na treningu.

- Volimo Luku, ali volimo cijelu Hrvatsku. Uvijek je pratimo - komentirali su dečki u našim dresovima po nacionalnosti Nijemci.

Linker
10. lipanj 2024 20:39