Luciano Spaletti

 ULRICH HUFNAGEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ulrich Hufnagel/imago Sportfotodienst/profimedia
VJERUJU U SPALETTIJA

Legende složne: ‘Hrvatskoj treba pokazati maksimalan respekt. Protiv njih treba igrati ozbiljno i odlučno‘

‘Najmirniji sam zbog toga što je tu Spalletti‘, rekao je Sacchi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. lipanj 2024. 18:15

Dvojica bivših talijanskih izbornika iskazali su veliku podršku reprezentaciji koja će u Njemačkoj braniti naslov europskog prvaka. Arrigo Sacchi i Marcelo Lippi vjeruju da Azzurri opet mogu otići daleko pod vodstvom izbornika Luciana Spallettija.

- Najmirniji sam zbog toga što je tu Spalletti. Vjerujem da je on sjajan trener, sposoban napraviti dobar plan i način igre, i to je pokazao s Napolijem. Ako će ga momci ispravno slijediti, Italija bi nas mogla iznenaditi - rekao je Sacchi za La Gazzettu dello Sport.

Dodao je kako ga ne bi iznenadilo da Italija odmah od početka ‘stisne gas‘.

- Prvo igramo s Albanijom, potom sa Španjolskom i Hrvatskom, reprezentacijama kojima se treba pokazati maksimalan respekt. Protiv njih treba igrati ozbiljno i odlučno. Izbornikov je posao kompliciran, nema previše vremena za pripremu teškog turnira kao što je Euro, ali uvjeren sam da je Spalletti pravi čovjek na pravome mjestu – zaključio je Arrigo Sacchi koji je s Italijom bio drugi na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine.

Slično razmišlja i Marcelo Lippi, svjetski prvak s Italijom u Njemačkoj 2006. godine.

- Imam veliku vjeru u ovu momčad i njenog izbornika. Sviđa mi se ova Italija, imam vjeru u mudrost, inteligenciju i sposobnost Spallettija koji je pokazao tu razinu u Napoliju. Luciano i ja smo veliki prijatelji, znam da me jako poštuje, a osjećaj je uzajaman – naglasio je Lippi za Gazzettu.

Dodao je kako se još nije vratio ni na jedan od njemačkih stadiona na kojima je vodio Talijane do svjetskog vrha, ali nije isključio da će se to dogoditi možda već ovog ljeta tijekom Europskog prvenstva.

- Reprezentacija raste, pratit ću sve utakmice s puno entuzijazma – poručio je Lippi.

Linker
10. lipanj 2024 18:16