Bayernovi navijači Beckenbaueru su u travnju posvetili golemi transparent

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
TRI DANA DO POČETKA

Sprema se spektakl na otvaranju Eura: Velika legenda dobit će posebnu počast prije prve utakmice

Prvi dvoboj na turniru odigrat će Njemačka i Škotska
Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2024. 14:23

Preminuloj njemačkoj nogometnoj legendi Franzu Beckenbaueru Uefa će odati počast na ceremoniji otvaranja Eura u München, priopćilo je krovno tijelo europskog nogometa.

Beckenbauer, jedan od najvećih igrača svoje zemlje, bio je kapetan reprezentacije Zapadne Njemačke koja je trijumfirala na Europskom prvenstvu 1972. i Svjetskom prvenstvu 1974., a naslov svjetskog prvaka osvojio je i 1990. kao njemački izbornik. Preminuo je u siječnju u dobi od 78 godina.

Na ceremoniji otvaranja Beckenbauerova supruga Heidi će nositi pehar Henrija Delaunayja - trofej prvenstva - zajedno s dva njemačka kapetana osvajača Eura, Bernardom Dietzom i Jü​rgenom Klinsmannom.

To će biti podsjećanje "na sva tri njemačka trijumfa na Euru", objavila je Uefa u utorak u službenom priopćenju.

Europsko prvenstvo će svečanom biti otvoreno na stadionu na kojem svoje domaće utakmice igra Bayern München, klub u kojem je Beckenbauer igrao više od desetljeća i triput zaredom osvojio Kup prvaka (od 1974. do 1976.).

Svečano otvaranje će prethoditi prvoj utakmici na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, u kojem će Njemačka igrati protiv Škotske, a radi se o dvoboju prvog kola u skupini A.

Linker
27. lipanj 2024 22:40