DANIEL MIHAILESCU Afp
RIGOROZNA SANKCJA

Rumunjima zbog incidenta s Kosovom prijeti ogromna, trostruka kazna! Slično im više neće pasti na pamet

U pitanju je udarac financijske naravi, spominje se nekoliko utakmica bez gledatelja, ali i bodovi
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2023. 20:27

Krovna nogometna organizacija UEFA pokrenula je postupak protiv Nogometnog saveza Rumunjske zbog transparenta "Kosovo je Srbija" na utakmici kvalifikacija za Euro 2024. između Rumunjske i Kosova odigrane u utorak u Bukureštu.

Podsjetimo, ogled je prekinut u 22. minuti, kada se na tribinama pojavio transparent sa spomenutim napisom, te se gotovo sat vremena čekalo na nastavak utakmice. Podizanje napisa "Kosovo je Srbija" bilo je popraćeno tomu sličnim povicima i bacanjem pirotehničkih sredstava na tribine i travnjak .

Nogometaši Kosova zatražili su glavnog suca Willyja Delajoda da prekine susret, što je Francuz i učinio. Oko 50 minuta kasnije dvoboj je nastavljen, a Delajoda je strogo upozorio kapetane da će, ponovi li se ovaj incident, prekinuti susret, a Kosovo će za "zelenim stolom" odnijeti 3:0 pobjedu.

image

Rumunjska - Kosovo

DANIEL MIHAILESCU Afp

Delegat utakmice prenio je UEFA-i zapažanja sa susreta, tako su Rumunji optuženi za rasističko ponašanje i provokativne poruke uvredljivog sadržaja. Za očekivati je da će se tamošnji Savez suočiti s rigoroznim kaznama. Čvrsta je pretpostavka da će u vidu kažnjavanja orati isplatiti ogroman novac UEFA-i, a vjerojatno ih čeka i nekoliko utakmica pred praznim tribinama ili, pak, tribinama ograničenog kapaciteta.

U idućim danima čelna nogometna organizacija donijet će odluku, a pojedini mediji rumunjske strahuju da se reprezentaciji neće priznati ni 2:0 pobjeda, koju su u posljednjim minutama susreta donijeli Nicolae Stanciu i Valentin Mihaila. Naime, Kosovski nogometni savez zatražio je pobjedu za "zelenim stolom", stoga ne možemo otpisati ni mogućnost promjene rezultata u korist gostiju...

Linker
27. lipanj 2024 18:49