Nediljko Labrović i njegov Menadžer Tomislav Puljić nakon velikog transfera 

 PRIVATNA ZBIRKA
SPREMAN ZA BUNDESLIGU

Prošao čuda, izborio Dalićev poziv, a sada je u milijunskom transferu naoružan iskustvom stigao u Njemačku

U Augsburg je došao s tek 24 godine i čak 183 utakmice u nogama. Malo njegovih vršnjaka ima takvo iskustvo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. lipanj 2024. 20:06

Bio je prosinac prošle godine kada je Damir Mišković razmatrao ponude za Nediljka Labrovića.

- Imam ih nekoliko, niti jedna ne prelazi dva milijuna eura, a ne pada mi na pamet prodati ga ispod tri milijuna. Uvjeren sam da vrijedi pet, ali kako iz Rijeke prodati golmana za takve novce? U svakom slučaju, poručio sam svim klubovima da ispod tri milijuna nećemo razgovarati.

Šest mjeseci kasnije Mišković je prihvatio ponudu koju je Augsburg poslao za Labrovića. Točno tri milijuna eura, s bonusima ili bez njih, nismo sigurno, a nije ni važno. Važno je da je Nediljko Labrović pronašao klub u velikoj ligi i da njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom.

Počeo je u Hajduku, gdje ga očito nisu prepoznali, pa je preko Adriatica i sinjskog Junaka s 19 godina stigao na Šubićevac. Šibenčani su ga doveli kao talentiranog golmana, s jedinom da ga kroz godinu ili dvije pripreme za prvog golmana kluba. Međutim, Labrović je već u 3. kolu stao na vrata, jer se prvi golman Lovre Rogić ozlijedio.

U prve tri utakmice primio je pet golova, što je bilo debelo previše za Šibenik koji je u to vrijeme igrao Drugu HNL s ciljem da je osvoji i vrati se u elitan hrvatski razred. Kako je Rogić i dalje bio ozlijeđen, trener Borimir Perković ostavio ga je na vratima s kojih se više nije dao maknuti do kraja sezone. Toliko je bio dobar. Šibenik se ipak morao zadovoljiti s drugim mjestom, pa je Labrović i drugu sezonu u nizu ostao braniti u drugoligaškom društvu. kraj sezone dočekao je kao jedan od onih koji su nosili Šibenik do prvog mjesta i povratka u Prvu HNL.

image

Neuruppin, Njemacka, 100624.
Volksparkstadion.
Trening hrvatske reprezentacije uoci Europskog nogometnog prvenstva 2024 u Njemackoj.
Na fotografiji: Nediljko Labrovic, Dominik Livakovic.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

ANTE CIZMIC Cropix

Labrović je te 2020. imao 21 godinu, dvije pune sezone iza sebe i status prvog golmana Šibenika. Naravno da je tako mlad i dobar bio zanimljiv mnogima, pa se na kraju sezone u kojoj je ponovno jako dobro branio odlučio za novi iskorak potpisavši za Rijeku. Labrović se na Rujevici brzo nametnuo kao prvi golman. Skupio je do današnjeg dana u Rijekinoj majici ukupno 109 nastupa, od kojih je u čak 40 sačuvao čistu mrežu.

U prošloj su ga sezoni igrači SuperSport HNL-a u tradicionalnoj anketi HUNS-a odabrali u idealnu postavu lige, ocijenivši ga kao najboljeg golmana. U međuvremenu je zaslužio i poziv izbornika Dalića, upisao i prvi nastup za Vatrene. Transfer je dočekao na Euru koji se - eto - baš igra u Njemačkoj.

U Augsburg Labrović ide s tek 24 godine i čak 183 seniorske utakmice u nogama. Malo njegovih vršnjaka golmana ima tako bogato iskustvo. Stjecao ga je strpljivo, kroz dvije drugoligaške i tri prvoligaške sezone. I to je odličan putokaz za sve mlade golmane, ili mlade igrače - idi tamo gdje ćeš igrati ili braniti. I ako si taj, doći ćeš na svoje.

Labrović u Augsburg tako dolazi kao golman naoružan sa svim potrebnim alatima. Augsburg ga je platio kao gotovog golmana pred kojim je više od 10 vrhunskih godina karijere. Uvjereni smo da nije pogriješio. Ni Augsburg ni Labrović...

Linker
11. lipanj 2024 20:07