JAVIER SORIANO Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Ukrao je Ronaldu ulogu protagonista, bio senzacionalan i osigurao Portugalcima veliki spektakl u četvrtfinalu

Šešku je skinuo zicer u 115., potom i sva tri udarca u raspucavanju. Dovoljno za titulu junaka dana...
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 00:39

"Junaka dana" Europskog prvenstva dobili smo tek nakon izvođenja udaraca s bijele točke Portugala i Slovenije. Momčad Matjaža Keka bila je pred senzacijom i prolaskom, najviše zahvaljujući Janu Oblaku i njegovoj obrani kaznenog udarca Cristianu Ronaldu, ali u konačnici ulogu protagonista "ukrao" mu je iznimnom predstavom u završnici, odnosno kada je najviše trebalo - Diogo Costa.

Prvo je pet minuta prije isteka drugog produžetka obranio stopostotan "zicer" Benjaminu Šešku. Ofenzivac RB Leipziga izašao je nakon katastrofalne greške Pepea "jedan na jedan" s Costom, koji sjajno reagira nogom i osigurava svojim suigračima raspucavanje.

Raspucavanje je otvorio Josip Iličić, koji je ciljao dolje desno i "telefonirao" vrataru, ali Costa izjednačava učinak Jana Oblaka u vidu obrana udaraca s bijele točke. Sljedeća "žrtva" portugalskog vratara je Jure Balkovec. Govorom tijela puno je toga Slovenac rekao i pucao prema lijevoj strani. Costa se ispružio do kraja i brani loptu koja je išla uz samu vratnicu za još jedna izvrsnu obranu. Benjamin Verbič posljednji je jučer izašao na raspucavanje za Slovence, ali tada se Costa već napunjen samopouzdanjem činio kao nepremostiva prepreka i nastavlja impresionirati, te šalje Portugal u četvrtfinale na dvoboj protiv Francuza.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Treba dodati kako slovenski izvođači nisu toliko loše niti izvodili udarce s bijele točne, ali Costa je jednostavno bio senzacionalan! Po prvi put u povijesti tri obranjena jedanaesterca u raspucavanju na Europskom prvenstvu dovoljna su za titulu "junaka dana" i više od toga...

Linker
02. srpanj 2024 00:41