NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
U PONEDJELJAK U VODICAMA

Mobilizacija u HNS-u, upozorenje za Dalića: Izbornik predaje izvještaj, mnogima je teško pao ‘slučaj Livaja‘

Od članova Izvršnog odbora može se čuti da su ljuti zbog loših igra
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. listopad 2023. 16:10

Zlatko Dalić najavljen je u nedjelju u Puli na utakmici Istre 1961 i Rijeke gdje je nakanio uživo pratiti neke kandidate za reprezentaciju, a u ponedjeljak će biti u Vodicama na Izvršnom odboru HNS-a.

U hotelu Olympia sastat će u 11 sati nogometna Vlada pod predsjedanjem Marijana Kustića, a jedna od točki dnevnog reda bit će i izbornikov izvještaj. Obično ga podnosi na kraju kvalifikacija, međutim Kustić i suradnici pozvali su ga da to učini sada. Ne zato što bi Dalićeva pozicija došla u pitanje, njegov ugovor do 2026. godine i status za HNS nisu dvojbeni, nego da se učini mobilizacija uoči završnih utakmica na putu prema Euru.

Od članova Izvršnog odbora može se čuti da su ljuti zbog loših igra i posebice dva poraza ranije ovog mjeseca, da je to za sve bio šok koji se nije smio dogoditi, no puno njih ima razumijevanje da je Hrvatska igrala bez brojnih bitnih igrača. Dojam je da je mnogima, pogotovo možda Kustiću koji je puno učinio na zatopljenju odnosa HNS-a i Hajduka teško pao rasplet slučaja Livaja, da će i o tome biti riječi u Vodicama. Neki po tom pitanju vide izbornikove pogreške u koracima.

No, glavni razlog što Dalić već sada mora izaći pred Izvršni odbor je svojevrsno upozorenje izborniku čelnika HNS-a da se ne ponovi površan pristup iz akcije u listopadu kako bi se učinilo sve što se može da Hrvatska ode na Euro. S malo sreće, dvije pobjede i da Wales ne dobije obje utakmice, može se to dogoditi u studenom.

Linker
15. svibanj 2024 12:38