Jude Bellingham

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Engleski superstar izvukao je zeca iz šešira i spasio izborniku posao: ‘A tko bi drugi‘

Škarice Judea Bellinghama bile su trenutak čiste individualne sportske briljantnosti
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 30. lipanj 2024. 22:58

Engleska se vratila od zaostatka do plasmana u četvrtfinale Eura 2024. nakon nevjerojatnog preokreta protiv Slovačke u Gelsenkirchenu. Ovo je bila noć kada se Engleska morala uzdići iznad svoje "loše večeri". Opet su pokazali nedovoljno jednog kadra prepunog zvijezda nogometne današnjice, ali ponekad je dovoljna samo iskra da zapali vatru.

Ta iskra bio je još jednom Jude Bellingham, koji je junak dana turnira u Njemačkoj. Izvukao je "zeca iz šešira" s trenutkom čiste individualne sportske briljantnosti. Bellingham je spasio posao strategu Garethu Southgateu prvim pokušajem Engleske prema okviru gola. Do te točke, njegov govor tijela ponovno bi bio doveden u pitanje.

Zasluženi pobjednik Lige prvaka i nositelj naslova LaLige već je nakon svoje prve sezone u Real Madridu, ali njegov jučerašnji nevjerojatan udarac - popularne škarice, njegov je najbolji trenutak u dresu Engleske do sada.

Bellingham je nakon pobjede obožavateljima rekao "tko bi drugi", a činilo se da je nestao kada ga je Engleska najviše trebala prije nego što je isporučio duboko u sudačkoj nadoknadi. Kasni rođendanski dar za nogometno "čudo" koje je u subotu napunilo 21 godinu.

Pobjeda 2:1 protiv Slovačke vjerojatno neće zaustaviti dežurne kritičare predstava engleske reprezentacije, ali Bellingham je uživao u trenutku nakon dana rasprave i ispitivanja oko kvalitete Southgateovih izabranika.

- Čujete da ljudi pričaju gluposti i lijepo je da im možete malo vratiti. Ponekad se osjećamo kao da postoji nagomilavanje lošega i to nije lijepo čuti, ali to uvijek možete iskoristiti i za takve trenutke, lijepo je to vratiti nekim ljudima - rekao je Bellingham.

Linker
30. lipanj 2024 23:01