Niclas Füllkrug

 TOBIAS SCHWARZ Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Nijemac se pretvorio u savršenog džokera, postao junak dana i odveo Elf na vrh skupine

Füllkrug je imao je dobru sezonu Borussiji Dortmund, no izostala je konačna nagrada u Ligi prvaka
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 23. lipanj 2024. 23:25

Niclas Füllkrug njemački je junak dvoboja protiv Švicarske, koji je svojoj reprezentaciji donio prvo mjesto u skupini A. Napadač Borussije iz Dortmunda poentirao je u posljednjim trenucima sudačke nadoknade i Elf je stigao do prvog mjesta u skupini, iako za razliku od prva dva dvoboja nije briljirao.

Füllkrug se u konačnici pokazao kao savršeni joker za nastavak vrhunske statistike na reprezentativnom nivou s obzirom na to da je ovaj 31-godišnji napadač stigao do svog 13 pogotka u 19 susreta. Njemački junak imao je vrlo dobru sezonu u dresu Borussije iz Dortmunda, no izostala je konačna nagrada s obzirom na poraz od madridskog Reala u finale Lige prvaka. Mogao je i u engleskom hramu nogometa Füllkrug stići do pogotka, no kada već nije na Wembleyju dočekao svoj trenutak za pamćenje, na Euru je postao netko tko je za Njemačku i više nego značajan faktor bez obzira na to što nema mjesta u prvoj jedanaestorici, no to za njega nije očito nikakav problem, jer je, nakon škotske, matirao i švicarsku obranu u puno važnoj utakmici.

Manuel Akanji odigrao je sjajnu utakmicu, stoper Manchester Cityja briljirao je u prvih 90 minuta, ali za Akanji je, kao i za njegove suigrače, bila kobna sudačka nadoknada. Füllkrug je upravo zbog Akanjija ostao u dozvoljenoj poziciji da pogodak nakon vrhunskog skoka ne bude potišten zbog zaleđa, tako je u sekundi postao junak, a švicarski defenzivac svojevrsni tragičar iako je odigrao utakmicu na najvišoj razini sve do sudačke nadoknade, koja je pripala njemačkoj reprezentaciji i Füllkrugu.

Linker
27. lipanj 2024 14:14