ZALJUBLJENI GUNTHER

Zvijezda Prijatelja vodi tešku borbu s opakom bolešću: ‘Na kraju ću ovu bitku vjerojatno izgubiti...‘

Tyler je ispričao da je rak napredovao i proširio se na cijeli organizam te zahvatio kralježnicu
James Michael Tyler
 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

James Michael Tyler, američki glumac koji je u seriji Prijatelji utjelovio konobara Gunthera, beznadežno zaljubljenog u Rachel, otkrio je da vodi bitku s karcinomom prostate.

U ponedjeljak je bio gost Jutarnjeg programa gdje je voditelju Craigu Melvinu ispričao da je dijagnozu saznao u rujnu 2018. godine. Tijekom rutinskog liječničkog pregleda je saznao da ima uznapredovali rak prostate koji se proširio na kosti.

- Zadnje tri godine se borim protiv raka, sada je u četvrtom stupnju. Tako da ću na kraju vjerojatno izgubiti bitku, otvoreno je rekao.

Liječnici su ga odmah stavili na hormonsku terapiju koja je oko godinu dana bila vrlo učinkovita. No, upravo u vrijeme pandemije prošle godine, Tyler je ispričao da je rak napredovao i proširio se na cijeli organizam te zahvatio kralježnicu, što je dovelo do paralize donjeg dijela tijela. Trenutno je na kemoterapiji.

Izjavio je kako je odlučio izaći u javnost s teškom dijagnozom s ciljem da spasi barem jedan život, Želi ohrabriti ljude da obave rano testiranje PSA, tumorskog biljega za prostatu.

- Ako se prepozna dovoljno rano, može se jednostavno liječiti. Ne bih želio da ljudi prolaze ono što sam ja morao. To... nije bilo jednostavno.

Podsjetimo, Tyler se pojavio u specijalnoj epizodi Prijatelja, koja je prikazana prošloga mjeseca, no nije želio nastupiti osobno, nego putem Zooma. Bio je vrlo uzbuđen zbog sudjelovanja, iako je bilo samo virtualno. Tako nije želio da njegova bolest zasjeni posebnu epizodu kultne serije.

image
James Michael Tyler
Paul Zimmerman/Getty Images/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:16