BORBA S OVISNOSTI

Zvijezda Prijatelja: ‘Bio sam u komi, davali su mi 2% šanse. Ako gledate seriju, primijetit ćete po mojoj težini...‘

U svojim novim memoarima opisao je svoju desetljećima dugu bitku da se riješi ovisnosti

Matthew Perry, 2021. godine

 Edward Opi/Splashnews.com/Splash/Profimedia

Zvijezda "Prijatelja", Matthew Perry, otvoreno je progovorio o svojoj ovisnosti o alkoholu u nedavnom intervjuu, piše Daily Mail.

Otkrio je da su mu liječnici davali samo dva posto šanse za preživljavanje nakon što mu je ovisnost o opijatima uzrokovala pucanje debelog crijeva kad je imao 49 godina, zbog čega je bio u komi dva tjedna i proveo nekoliko mjeseci u bolnici.

image
Coleman-rayner/Profimedia/

Nakon što je pretrpio gastrointestinalnu perforaciju, Matthew je rekao da je devet mjeseci morao koristiti vrećicu za kolostomiju, te do sada ima čak 14 operacija na trbuhu te je bio na rehabilitaciji 15 puta u pokušaju da se "očisti".

Sada trijezan, glumac najpoznatiji po ulozi nesretnog Chandlera Binga, u svojim novim memoarima opisao je svoju desetljećima dugu bitku da se riješi ovisnosti.

- Kad sam prvi put primljen u bolnicu rečeno mi je da imam dva posto šanse za život. Stavili su me na uređaj koji se zove ECMO stroj, koji funkcionira i diše umjesto tvog srca i pluća. Nitko to ne preživi, ja to zovem čudom - naglasio je.

Perry je ispričao da je morao pričekati dok nije bio "potpuno trijezan" i daleko od alkoholizma i ovisnosti da zapiše sve što mu se izdogađalo, a najvažnije mu je bilo da "pomogne ljudima".

Govoreći o svojoj ulozi u "Prijateljima" u dobi od 24 godine, priznao je da je tada njegova ovisnost o alkoholu počela izlaziti na vidjelo.

image

Postava ‘Prijatelja‘ 1998. godine

Neil Munns/Pa Images/Profimedia/Neil Munns/Pa Images/Profimedia

Tvrdio je da se može nositi s tim, ali je već do svoje 34. godine "upao u puno nevolja". Rekao je da je bilo razdoblja tijekom kojih je bio trijezan, čak i tijekom cijele devete sezone serije kada je bio nominiran za najboljeg američkog televizijskog glumca.

Priznao je da je u jednom trenutku tijekom svoje karijere uzimao 55 Vicodina dnevno i pao je na težinu od 60-ak kilograma, no "nije znao kako prestati". Bolest je bila sve gora i progresivnija, no primijetio je da su njegovi kolege iz "Prijatelja" imali razumijevanja i bili strpljivi te spremni pomoći.

image

‘Prijatelji‘

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/United Archives/Profimedia

Podsjetimo, 53-godišnji Perry je imao 24 godine kada je dobio ulogu Chandlera, ulogu koju će tumačiti tijekom deset godina snimanja serije koja je završila 2004. godine. Kad je dobio ulogu, njegova ovisnost o alkoholu tek je počela, ali to je bio samo početak njegovih problema,uključujući i njegovu težinu koja je često varirala.

- Ako gledate moju težinu od sezone do sezone, primijetit ćete nešto. Ako sam deblji, to je alkohol. Kad sam mršav, to su tablete. Kad imam kozju bradicu, to je puno tableta - piše u svojoj knjizi koja izlazi 1. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:03