ČEKA SE KAZNA

Zvijezda Netflixove serije ubila vlastitu majku: Planirao je smaknuti i kanadskog premijera, sve je snimio!

Psihijatrijska izvješća pokazuju da je Ryan Grantham prolazio kroz ‘intenzivno razdoblje kliničke depresije‘ prije ubojstva

Ryan Grantham

 Screenshot Youtube

Kanadski glumac 24-godišnji Ryan Grantham, poznat po ulozi u 'Riverdaleu', osuđen je nakon što je u ožujku priznao krivnju za ubojstvo svoje majke Barbare White, a navodno je planirao ubiti i kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Granthamu (24) je započelo saslušanje o izricanju kazne na Vrhovnom sudu, koje će odrediti koliko dugo treba služiti kaznu prije nego što ispuni uvjete za podnošenje zahtjeva za uvjetni otpust. Ubojstvo drugog stupnja nosi obveznu doživotnu kaznu zatvora, a razdoblje zabrane uvjetnog otpusta kreće se od 10 do 25 godina.

Prema CBC-u, Grantham je u ožujku 2020. ustrijelio svoju 64-godišnju majku Barbaru Waite u potiljak dok je svirala klavir. Ranije ove godine priznao je krivnju za ubojstvo drugog stupnja, nakon što je prvotno optužen za ubojstvo prvog stupnja. -ubojstvo stupnja.

U postupku izricanja kazne, tužitelji su oslikali Granthamovo psihičko stanje u trenutku smrti njegove majke. U ponedjeljak je sud navodno čuo kako je Grantham uvježbavao ubojstvo i snimao videozapise tijekom cijelog postupka, uključujući snimke nakon ubojstva u kojima je priznao i pokazao tijelo svoje majke.

Sljedećeg je dana navodno u automobilu imao tri pištolja, streljivo, desetak molotovljevih koktela, potrepštine za kampiranje i upute kako doći do Trudeauove obiteljske kuće. Svoj plan o ubojstvu kanadskog premijera iznio je policiji, kao i izvatke iz privatnog dnevnika koji su pročitani na sudu. Srećom, nikada nije stigao do Trudeauove rezidencije, već je otišao u sjedište policije u Vancouveru kako bi se predao.

Kako prenosi CBC, tužiteljstvo se poziva na psihijatrijska izvješća koja ukazuju na to da je prolazio kroz 'intenzivno razdoblje kliničke depresije' tijekom vremena koje je prethodilo ubojstvu. Grantham je navodno odlučio ubiti svoju majku "kako bi je poštedio da ne vidi nasilje koje je namjeravao počiniti".

Psihijatrijska izvješća također su pokazala, prema CBC-u, da je Grantham "imao porive počiniti nasilje i ubiti se".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:11