‘MORA SE RADITI...‘

Životni zaokret Dartha Vadera: ‘Filmska industrija je uništena, vraćam se pranju prozora...‘

Zbog koronakrize glumac Spence Wilding ostao je bez posla, a od nečega se, kaže, mora živjeti stoga se okreće poslu pranja prozora
 Retna/avalon.red/Avalon Editorial/Profimedia

Darth Vader pali svoju crvenu svjetlosnu sablju u mračnom hodniku i započinje krvavi ples: mrtvi pobunjenici padaju na sve strane. Ima ih mnogo, on je sam, no nemaju šanse, sablja svjetluca i reže, reže, reže...

Scene masakra iz filma "Ratovi zvijezda: Rogue One" mnogi smatraju najnasilnijim i najzlokobnijim trenucima mračnog Dartha Vadera u kompletnom univerzumu ove SF franšize. Uz, dakako, onu iz filma "Ratovi zvijezda: Imperij uzvraća udarac" kada Vader odreže ruku Lukeu Skywalkeru.

image
Screenshot

U odori supernegativca u "Rogueu One" bio je britanski glumac Spence Wilding. Sada su se mediji na Otoku raspisali o njemu, ali ne zbog povratka u neki novi projekt i odoru Mračnog Gospodara Sitha.

- Pandemija koronavirusa uništila je filmsku industriju. Vrijeme je da se vratim svojim korijenima - rekao je Wilding. A ti korijeni su - pranje prozora.

Wilding se šali da bi mogao čak upotrebljavati Silu i obavljati posao za sekundu.

image
Ian Gavan

Darth Vader bio mu je vrhunac karijere, a od 2004. godine ovaj je bivši kickboksač odigrao tridesetak malih uloga, uglavnom raznih čudovišta, maskiranih stvorenja, bio dubler Beniciju Del Torru i Robbieju Coltraneu. Glumio je i vukodlaka u "Harryju Potteru", u "Čuvarima galaksije" bio je zli stražar, u "Igri prijestolja" bijeli hodač...

No, posla sada nema, a od nečega se mora živjeti.

- Mnogi se čude, no ne vidim razlog za čuđenje. Ne mislim da je bilo kome ispod časti raditi pošten posao - objasnio je Wielding.

image
Martin Rickett/Pa Images/Profimedia

- Moraš zaraditi za život. Volim ljude, volim se družiti, a ako netko treba pranje prozora, znam dobro obaviti posao.
Wilding ima dva sina tinejdžera i 27-godišnju kćer te razmišlja o tome kako će im jednoga dana ostaviti dobar, uhodan posao.

- Ljudi u mojem kraju uvijek su me podržavali. Eto sada će opet moći vidjeti "Big Spena" na ljestvama - rekao je glumac za jedan velški portal i dodao da se vidi i kao vratar, jer je i taj posao radio prije nego što se počeo baviti glumom.

- Bio sam dobar vratar. Roditelji su mi znali reći: "Kad si ti na vratima, znam da su moja djeca sigurna" - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:28