VIŠE OD LJEPOTICE

Zanosna ‘anđelica‘ Leomie već deset godina suvereno vlada svijetom mode i bori se protiv rasizma

Londončanka podrijetlom s Jamajke za oko je ‘zapela‘ i Rihanni, koja ju je angažirala kao zaštitno lice svog brenda Fenty
Leomie Anderson
 Mclees/Goff Photos/Profimedia

Leomie Anderson zvijezda je najnovije kampanje poznatog brenda Victoria's Secret, s kojim je ova lijepa 28-godišnjakinja potpisala ugovor 2019. i tako postala jedna od njihovih prepoznatljivih "anđelica". Londončanku podrijetlom s Jamajke modni agenti otkrili su dok se vraćala kući iz škole - u svijetu mode aktivna je već deset godina, a dosad je surađivala s Marcom Jacobsom, Moschinom, Tomom Fordom, Calvinom Kleinom, Ralphom Laurenom, Tommyjem Hilfigerom...

Za oko je "zapela" i Rihanni, slavnoj pjevačici te vlasnici brenda Fenty, koja ju je također angažirala kao zaštitno lice svoje marke. Iako je danas smatraju jednom od najljepših tamnoputih manekenki, Leomie je zbog svoje visine i mršavosti u djetinjstvu često bila meta poruga vršnjaka, a otkako se proslavila, jasno i glasno progovara o problemu rasizma u svijetu mode. Svojedobno su je zbog boje njezine kože izbacili s Londonskog tjedna mode, a nebrojeno puta se, kaže, susrela s vizažistima koji nisu imali proizvode (ili vještine) za rad s raznolikim rasponom tonova kože.

- Naravno da me to ljuti i neću šutjeti o tome, sviđalo se to agentima ili ne. Naša borba za inkluzivnost tek je počela - odlučna je Anderson.

image
Leomie Anderson
Victoria‘s Secret/Planet/Profimedia
image
Leomie Anderson
Victoria‘s Secret/Planet/Profimedia
image
Leomie Anderson
Victoria‘s Secret/Planet/Profimedia

Ambiciozna ljepotica 2016. osnovala je i vlastiti startup LAPP preko kojega mladim ženama, koje možda nemaju vlastitu platformu, pruža priliku da pišu članke o njima važnim pitanjima, od politike do seksa i mode.

- Pokretanje biznisa bilo je zastrašujuće i vrlo riskantno, ali definitivno ispravno. Posao napreduje i nadam se da će uskoro prerasti u nešto veliko. U startup sam uložila svu ušteđevinu, jer mislim da 'sjedenje na novcu u mladosti' dugoročno ne donosi ništa dobro. Zato mi je Rihanna veliki uzor - počela je kao pjevačica, a danas je nevjerojatno uspješna poduzetnica. Zarađuje brdo love, ali tim istim novcem pomaže i drugima, slijedi svoje snove i mijenja svijet nabolje, što smatram vrlo inspirativnim - izjavila je nedavno Leomie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:10