ZDRAV I VITALAN

Zadnji film snimio je prije dva desetljeća, a danas jedan od najvećih živućih glumaca izgleda neprepoznatljivo

Imao je glumačku karijeru dugu gotovo pet desetljeća, a osvojio je Oscara za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca

Gene Hackman i Christine Baranski u filmu ‘Welcome to Mooseport‘

 "welcome To Mooseport"/Čtk/Profimedia

Jedan od najvećih živućih glumaca Gene Hackman mora imati dobre gene jer je 93-godišnji umirovljeni glumac izgledao zdravo i dobro kada je po prvi put nakon dugo vremena uočen u Novom Meksiku.

Legendarni dvostruki dobitnik Oscara, koji već gotovo dva desetljeća nije glumio u nekom filmu, pokazao je da je i dalje u odličnoj formi dok je s lopatom u ruci radio po dvorištu svoga ranča. Prije toga uživao je u brzom ručku na pakrkiralištu u svom bijelom kamionetu.

U crnom džemperu, sivoj majici dugih rukava, plavim trapericama i crnim tenisicama, Hackman je bio spreman za dan ispunjen aktivnostima. Pobrinuo se i za zaštitu od sunca, pa je tako nosio bejzbolsku kapu i sunčane naočale.

Hackman je imao glumačku karijeru dugu gotovo pet desetljeća, a osvojio je Oscara za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca, kao i još tri nominacije. Glumac rođen 1930. svoju je posljednju ulogu snimio u komediji "Welcome To Mooseport" s Rayom Romanom i Christine Baranski 2004. godine, a nakon toga nije nikada objavio koji je razlog njegova umirovljenja.

image

Gene Hackman i Ray Romano u filmu ‘Welcome to Mooseport‘

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

U jednom intervjuu za GQ iz 2011. izjavio je da bi mogao razmotriti još jedno sudjelovanje u filmu, ali da će mu za to morati biti zadovoljena tri uvjeta: snimanje mora biti u njegovoj kući, cijela filmska ekipa trebala bi u kući raditi tako da ga ne uznemirava i ne bi trebala uključivati više od jedne ili druge osobe. Drugim riječima, Hackman je između redaka poručio da ga puste na miru.

U srpnju iste godine dao je rijedak intervju Larryju Kingu u kojem je otkrio da nema u planu nove filmske projekte te da vjeruje da je njegova glumačka karijera gotova.

Svoje umirovljenje potvrdio je i 2008. tijekom promocije njegova trećeg romana, ‘Escape from Andersonville‘. Međutim, nije potpuno izašao iz industrije s obzirom na to da je sudjelovao kao narator u dva dokumentarna filma: ‘The Unknown Flag Raiser of Iwo Jima‘ iz 2016. i ‘We, The Marines‘ iz 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 15:36