OPTUŽEN ZA SILOVANJE

YouTube ‘zavrnuo pipu‘ Russellu Brandu, ostaje bez milijunske zarade: ‘Njegovo ponašanje je štetno i izvan platforme‘

I dalje će mu biti dopušteno objavljivati ​​videozapise na platformi, ali neće primati nikakav prihod od oglašavanja

Russell Brand

 Ian West/Pa Images/Profimedia/Ian West/pa Images/profimedia

YouTube je Russellu Brandu onemogućio zaradu putem svog kanala zbog "kršenja njihovih pravila o odgovornosti kreatora".

Inače, ovaj problematični 48-godišnjak producira oko pet videa tjedno za svojih 6,6 milijuna pretplatnika, čime godišnje zarađuje oko milijun funti. Prema uvjetima njegove zabrane, Brandu, čija se neto vrijednost procjenjuje na između 15 i 40 milijuna funti, i dalje će biti dopušteno objavljivati ​​videozapise na platformi, ali neće primati nikakav prihod od oglašavanja.

image

Russell Brand

Jewel Samad/Afp

- Ako kreatorovo ponašanje izvan platforme šteti našim korisnicima, zaposlenicima ili ekosustavu, poduzimamo mjere da zaštitimo zajednicu. Ova se odluka odnosi na sve kanale koji bi mogli biti u vlasništvu ili pod upravom Russella Branda - stoji u službenom priopćenju YouTubea.

Ostali kanali povezani s njegovom glavnom YouTube stranicom uključuju "Football Is Nice", koji ima oko 20 tisuća pretplatnika, "Awakening With Russell", koji ima 426 tisuća pretplatnika, i "Stay Free With Russell Brand", koji ima 22.200 pretplatnika.

image

YouTube kanal

Screenshot/

Inače, u subotu su The Sunday Times i Channel 4 izvijestili o optužbama za zlostavljanje i predatorsko ponašanje, uključujući silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje za koje se tvrdi da ih je slavni komičar počinio između 2006. i 2013. godine.

Ubrzo su nadolazeći nastupi Brandove turneje "Bipolarisation" odgođeni, a britanska je policija priopćila da je primila prijavu u vezi navodnog seksualnog napada nakon medijskih navoda o komičaru i glumcu. Brand "apsolutno poriče" optužbe i inzistira na tome da su sve njegove veze bile sporazumne, prenosi Daily Mail.

image

Russell Brand

Max Nash/Afp

Inače, Channel 4 je već uklonio sve programe povezane s Brandom na svojoj web stranici, uključujući epizode showova "The Great British Bake Off" i "Big Brother‘s Big Mouth" u kojima se on pojavljivao. Brandova tvrtka za odnose s javnošću, MBC PR, i agent za talente Tavistock Wood više ga ne reklamiraju kao klijenta. Također, Netflix je sada pozvan da ukloni njegovu komediju "Re:Birth" iz svog kataloga.

Doduše, Brand je i dalje prisutan na videoplatformi Rumble, gdje njegov kanal ima 1,4 milijuna pratitelja i gdje održava tjednu emisiju uživo, no ovaj ponedjeljak nije bilo nove epizode.

Njegov najveći video na Rumbleu je kratki isječak objavljen prošlog petka kada je negirao optužbe protiv sebe.

image

Russell Brand

James Manning/Pa Images/Profimedia/James Manning/pa Images/profimedia

Brojni korisnici društvenih mreža tvrde da je Brand "uspostavio kult" na internetu koji ga podržava od rođenja pokreta Me Too 2017. dajući platformu za teorije zavjere, uključujući ideju da pandemija, rat u Ukrajini i klimatske promjene odvlače pažnju od aktivnosti globalnih elita.

Uz to, ima 11 milijuna sljedbenika na Twitteru, četiri milijuna obožavatelja na Instagramu i iznimno popularan podcast. Iako više neće moći zarađivati ​​na YouTubeu, to neće utjecati na njegovu ukupnu neto vrijednost, koja se procjenjuje na čak 40 milijuna funti. Inače, Russell je dobio podršku od Andrewa Tatea i Elona Muska, a njegovi obožavatelji su u subotu bili na njegovu nastupu na Wembleyju kako bi mu iskazali podršku.

Podsjetimo, Russell Brand je optužen za silovanje, seksualno napastovanje i emocionalno zlostavljanje čak četiri žene dok je bio na vrhuncu slave. Navodi se da su se zlostavljanja i napastovanja dogodila između 2006. i 2013. godine dok je Brand bio voditelj na BBC Radiju 2 i Channel 4, prije nego je postao holivudska zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:41