VELIKI PROFESIONALAC

Voditelj BBC-ja impresionirao svijet: ‘Što je taj čovjek sve prošao, zaslužuje titulu viteza‘

‘Proveo je četiri dana izvještavajući o promjeni premijera i smrti monarha, a jedva da je ispustio ijedan slog. Nacionalno blago‘

Huw Edwards, novinar BBC-a

 Screenshot YouTube

Vijest o smrti kraljice Elizabete II. objavio je u 18.30 sati BBC, u programu uživo. Vijest je javnosti priopćio novinar Huw Edwards, koji je bio odjeven u crno odijelo i kravatu. Dok je potvrđivao tužnu vijest o kraljičinoj smrti suzdržavao je suze. Nakon što je pročitao priopćenje iz Buckinghamske palače, uslijedila je britanska himna.

Njegovo emotivno izvještavanje o smrti najdugovječnije vladarice pohvalili su korisnici društvenih mreža, a neki su čak izjavili da bi mu se trebala dati titula viteza.

"Nakon ove smjene, Huw Edwards zaslužuje titulu viteza", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Poštovanje prema Huwu Edwardsu. Upravo je odradio 72-satnu smjenu uživo vezano uz promjenu premijera. I cijeli se tjedan javljao u 10 sati. Mora da je potpuno iscrpljen. Izdržljivost i profesionalnost u stilu Dimblebyja", glasio je drugi komentar.

"Ogromne pohvale Huwu Edwardsu, nema boljeg voditelja za pronalaženje pravog tempa, tona i dostojanstva usred kaosa koji vlada na televiziji uživo", glasio je treći.

"Huw Edwards je upravo proveo četiri duga dana izvještavajući o promjeni premijera i smrti monarha... i jedva da je ispustio ijedan slog. Nacionalno blago", nadovezali su se i ostali.

"Peticija da se Huwa Edwardsa pusti da ode u krevet", našalio se jedan korisnik Twittera.

"Huw Edwards zaslužuje vitešku titulu jer zapravo satima razgovara s brojnim ljudima ni o čemu i sada objavljuje najvažniju vijest generacije i to, prema mom mišljenju, najbolje što je to ikada učinio", dodao je još jedan korisnik Twittera.

"Huw Edwards zaslužuje vitešku titulu za ono što je jučer prošao. Hrabro je i profesionalno održavao BBC vijesti iz sata u sat, morao ih je izmišljati u hodu kako bismo mogli biti u tijeku. Bravo", dodala je jedna korisnica Twittera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:00