'OVO JE MOJA STVARNOST'

VIDEO: 'MOJA SEKSUALNOST JE DANAS ZANIMLJIVIJA OD MOJE GLAZBE' Dosad neviđene snimke intervjua Georgea Michaela prikazuju ga u neviđenom svjetlu

 Heinz-Peter Bader/File Photo / REUTERS

Obožavatelji pop zvijezde Georgea Michaela bili su šokirani njegovom iznenadnom smrću na Božić prošle godine, nakon čega su u javnost počele curiti dotad nepoznate informacije o njegovom životu. Tako je u četvrtak na britanskoj televiziji Channel 5 emitiran dokumentarac ‘The Last Days Of George Michael’ u kojem njegovi susjedi, prijatelji i bivši suradnici govore o karijeri i burnom privatnom životu preminulog 53-godišnjeg glazbenika.

U sklopu tog dokumentarca prikazani su i dijelovi intervjua s Michaelom iz 2006. u kojem je izrazio jasnu želju da se povuče od što dalje od kamera i medijskog cirkusa, pišu britanski mediji.

‘Vjerujte mi, uopće ne želim voditi ovaj intervju. Velike su šanse da kad god me vidite iza kamere, ja ne želim biti tamo’, otkrio je, a potom se osvrnuo na svoju seksualnost i privatni život:

‘Doista nisam spreman braniti svoju zajednicu od zabluda heteroseksualnih osoba. Ovo je moja stvarnost i možda ne razumijete zašto me to toliko veseli. Danas je moja seksualnost zanimljivija od moje glazbe. Ubuduće, takvih problema više neće biti.’

No, njegov bivši prijatelj iz benda Andrew Ridgley izrazio je na Twitteru ljutnju što je dokumentarac prikazan prije nego što je pjevač pokopan. Sprovod je organiziran 26. ožujka za najuži krug obitelji i prijatelja.

‘@channel5_tv 2 možda se ovakav senzacionalistički i odvratan voajerizam očekuje od vas, ali odluka da se film emitira prije sprovoda je bezosjećajna, vrijedna prezira i za svaku osudu. Mogli ste imati toliko pristojnosti i pričekati da prođe taj period’, napisao je Ridgley.

Oglasio se i glasnogovornik TV kuće koji je rekao da je Michael bio javna osoba i da za njegov život i okolnosti smrti postoji legitiman interes, a da se o svemu već ionako puno pisalo po medijima.

Gledatelji su bili podijeljeni, no većina se slaže s Ridgleyjevim mišljenjem, posebno zbog iznošenja informacija o njegovoj borbi s vlastitom seksualnošću i drogama. ‘On je bio privatna osoba, pustite ga da počiva u miru’, napisao je jedan korisnik.

TV i radijski voditelj i prijatelj pokojne zvijezde, Paul Gambaccini, govorio je u filmu o Georgeovim problemima s drogom: ‘Mislim da su svi koji su ga poznavali, svjesni velike uloge droga u njegovom životu. I sam je rekao da uživa u marihuani, ali to se pretvorilo u ovisnost, naviku.’

Susjedi su rekli da je bio tih i pristojan te da je izgledao prilično loše kad su ga u posljednje vrijeme znali viđati u lokalnom talijanskom restoranu. Film završava osvrtom na njegov bogat humanitarni angažman koji također nije bio poznat javnosti prije njegove smrti.

Premda je u početku njegova smrt bila pod istragom, na koncu je zaključeno da se radilo o prirodnoj smrti obzirom da je pjevač bolovao od kardiomiopatije (poremećaji koji dovode do oštećenja funkcije srca), miokarditisa (upale srčanog mišića) i masne jetre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:00