POSJET PAKISTANU

VIDEO: KATE I WILLIAM DOŽIVJELI DRAMU U AVIONU Oluja je bila toliko snažna da su tek nakon 2 sata prisilno sletjeli, a let je trebao trajati 25 minuta

 
 Andrew Parsons / I-Images / Zuma Press / GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia /

Sigurnost kraljevske obitelji uvijek je prioritet, no neke se situacije ne mogu planirati. Tako su Kate Middleton i princ William proživjeli zastrašujuće trenutke tijekom posjeta Pakistanu. Nakon dana provedenog u Lahoreu gdje su posjetili džamiju, utakmicu kriketa, čajanku i oboljele od raka u bolnici, na putu za Islamabad doživjeli su neočekivane probleme.

Zrakoplov Kraljevskih zračnih snaga uletio je u snažnu oluju koja je uzrokovala ekstremne turbulencije. Na video snimkama objavljenim na društvenim mrežama mogu se vidjeti munje dok se avion njiše na jednu i drugu stranu.

Unatoč jakim naporima pilota da sleti na neki od aerodroma u Islamabadu, na koncu su bili prisiljeni vratiti se u Lahore. Let je trebao trajati 25 minuta, no avion je bio u zraku više od dva sata, prenosi magazin People.

Uz kraljevsku obitelj u avionu su bili i predstavnici medija. Nakon slijetanja princ William je, kao iskusni pilot, smirio novinare i uvjerio ih da je sve u redu pa se našalio da je on upravljao avionom i da nema razloga za brigu.

Guverner središnje pokrajine Punjab priredio je vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea svečani doček ranije taj dan nakon čega su obišli povijesnu džamiju Badshahi koju je dao sagraditi mogulski car u 17. stoljeću prije britanske kolonizacije te regije. Džamija Badshahi je među najvećima na svijetu i najveća turistička atrakcija u Lahoreu, kulturnoj prijestolnici zemlje s više povijesnih znamenitosti, umjetničkim galerijama, kazalištima i muzejom iz britanskog razdoblja.

Britanski par stigao je u Pakistan u ponedjeljak, a u petak se vraćaju u domovinu. Posjet Pakistanu djelomice je i posveta pokojnoj princezi Diani, Williamovoj majci, koja je isto mjesto posjetila devedesetih kad je također obišla znamenitu džamiju i pacijente oboljele od raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:50