ODUŠEVILA SVE

Veliki povratak talk show kraljice: već je poznato tko će sljedeći pred Oprah otvoriti dušu

Dio gledatelja ipak je Opri našao jednu zamjerku - previše je prekidala Meghanine odgovore
Oprah Winfrey
 Cbs/Ferrari/Profimedia

Nisu samo Harry i Meghan danas u fokusu javnosti nakon burnog intervjua, već i sama Oprah Winfrey (67), američka kraljica talk showova.

Reakcije su doista podijeljene.

Dok je jedni hvale, drugi je oštro napadaju jer je, prema njihovim riječima, previše prekidala Meghan.

Kraljica talk showova obećala je gledateljima "šokantan" intervju, rekavši nam u najavama da nijedna tema nije zabranjena, a tako je doista i bilo. Inzistirala je na pitanjima o rasizmu na Dvoru, više puta je pritiskala Meghan da objasni svoje tvrdnje i ponudi konkretne detalje, pomogla Meghan da se otvori oko mučne teme o pomišljanjima na samoubojstvo, a Harryja je pak nagovorila da potanko otkrije odnos sa svim članovima njegove obitelji.

No, gledatelje koji su svoje mišljenje mahom podijelili na Twitteru zasmetalo je što je Oprah više puta prekinula Meghan prije nego je ona završila svoj odgovor.

image
Oprah Winfrey u “CBS predstavlja Oprah s Meghan i Harryjem”
Cbs/Ferrari/Profimedia

"Oprah postavlja sjajna pitanja, ali volio bih da prestane ometati Meghan Markle. Htio sam čuti Meghaninu priču, a ne Oprahine misli o njoj", napisao je jedan gledatelj.

"Oprah mora prestati ometati ovu sočnu pripovijest", dodao je drugi.

"Čini li se to samo meni ili Oprah neprestano prekida Meghan usred rečenice koju ste doista željeli čuti?", napisao je treći.

No, mnogi su gledatelji pak stali u Oprinu obranu.

"Oprah stvarno kopa za ove informacije, mislim da to nitko nije mogao učiniti bolje", "Oprah je stručnjak. Dopušta da se Markle sama uništi", samo su neki od komentara.

Hvaleći Oprine tehnike intervjuiranja i ustrajnost mnogi sada pak ističu kako bi Oprah što prije trebala napraviti intervju s Britney Spears, nakon šokantnog dokumentarca “Framing Britney Spears” i osnivanja pokreta Free Britney.

image
Britney Spears
Matt Baron/bei/shutterstock

Fanovi su uvjereni da će jedino ona iz pjevačice moći izvući sve detalje koji zanimaju javnost.

Čak se i bivši batler princeze Diane Paul Burrell (62) osvrnuo na Opru nazvavši ju “vrlo pametnom poslovnom ženom” zbog toga što je uspjela dobiti povijesni intervju s Harryjem i Meghan godinama nakon što ju je Diana, princeza od Walesa odbila.

Rekao je da je Diana odlučila dati vlastiti bombastični intervju 1995. godine 'emisiji koja se bavi ozbiljnim vijestima', umjesto Oprahine 'komercijalne' američke televizijske emisije, jer je željela više 'kontrolirati' svoj narativ.

Prisjetio se kako je Oprah prišla Diani s ponudom prije intervjua koji je dala Panorami i voditelju Martinu Bashiru u kojem je govorila o “trećoj osobi” u svojem braku s princom Charlesom i zaključio kako je Oprah napokon "dobila intervju koji je toliko dugo željela".

image
Princeza Diana daje intervju o svom razvodu od princa Charlesa Martinu Bashiru za BBC-jev Panorama program, 20. studenog 1995.
Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

Oprah je tada prema Burrellovim riječima došla u Kensingtonsku palaču.

- Rekla je princezi: 'Želim biti prva osoba koja će te intervjuirati'. Ali Diana mi je nakon toga rekla: 'Nisam mogla na to pristati jer znam da ne bih imala kontrolu nad intervjuom, pa to je komercijalna televizija u Sjedinjenim Državama. Želim dati intervju u ozbiljnoj informativnoj emisiji u teškoj kategoriji koja će učiniti moje riječi relevantnijim' – ispričao je batler pokojne princeze.

Podsjetimo, ovaj dugoiščekivani intervju označio je veliki povratak Opre Winfrey na TV mrežu CBS, gdje je njezin popularni show premijerno prikazan još 8. rujna 1986., a u 25 godina emitiranja i pet tisuća emisija donio je neke od najznačajnijih trenutaka u povijesti televizije.

image
Oprah Winfrey
Mediapunch/Backgrid Usa/Profimedia

“Svatko tko je netko” u javnom životu bio je na Oprinom vrućem stolcu - ondje su najveće svjetske zvijezde davale ekskluzive i otkrivale šokantne detalje iz privatnog života često plačući, a Oprah je darežljivo publici u studiju uvijek dijelila poklone.

Da unatoč kraju slavnog showa Oprah neće prestati raditi dokazala je pokrenuvši 2011. vlastitu televizijsku mrežu The Oprah Winfrey Network.

image
Oprah Winfrey
Imagespace/shutterstock

Oprah je dobra prijateljica i losanđeleška susjeda mladog kraljevskog para, a bila je i na njihovom vjenčanju u Windsoru u svibnju 2018.

image
Oprah u haljini dizajnerice Stelle McCartney na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle
Face To Face/Face To Face/Profimedia

Oprah Winfrey, koja je na ovom bombastičnom intervjuu zaradila 9 milijuna dolara, navodno je još prije vjenčanja, ali i kasnije, nekoliko puta zvala Meghan i nudila joj intervju, no Meghan joj je tada odgovorila da “nije pravi trenutak”. Sada se prisjetila tog njihovog telefonskog razgovora i rekla kako joj je intervju bio zabranjen, a nije čak smjela niti privatno telefonski razgovarati s Oprom kao s prijateljicom jer je cijelo vrijeme netko iz palače bio uz nju i nadzirao ju.

image
Harry i Meghan, Oprah Winfrey
Kena Betancur

Televizijski mega specijal koji je prikovao milijune gledatelja iz čak 70 država za kauč nazvan “CBS predstavlja Oprah s Meghan i Harryjem” radila je Oprina producentska kuća Harpo Productions koja je CBS-u prodala prava za emitiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:19