‘THE WHALE‘

Veliki povratak Brendana Frasera: Zaplakao nakon svog novog filma, ovacije su trajale 6 minuta

Drama redatelja Darrena Aronofskog u kojoj Fraser glumi 300 kila teškog homoseksualca prikovanog za invalidska kolica

Brendan Fraser

 Luca Carlino/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Brendan Fraser, popularni glumac s kraja devedesetih i početka 2000., vratio se na kino platna u velikom stilu.

image

Brendan Fraser

Kazuko Wakayama/Kcs Presse/Profimedia

Svjetska premijera filma “The Whale” na Venecijanskom filmskom festivalu u nedjelju navečer pokazatelj je da su mnogi čekali Fraserov veliki povratak, a posebice sam glumac koji je tijekom šest minuta dugih ovacija pri završetku filma čak i zaplakao. "The Whale" je drama redatelja Darrena Aronofskog u kojoj Fraser glumi 300 kilograma teškog homoseksualca prikovanog za invalidska kolica, a mnogi mu prognoziraju da će baš zbog ove uloge dospjeti na čelo utrke za ovogodišnjeg Oscara za najboljeg glumca.

image

Brendan Fraser, Hong Chau, Darren Aronofsky, Sadie Sink i Samuel D. Hunter

Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia

U venecijanskoj dvorani Sala Grande bili su Phoebe Waller-Bridge, Nick Kroll i Huma Abedin, a tijekom posljednjih scena filma, svi su posegnuli za rupčićem.

Fraser je nekoliko puta grlio Aronofskog tijekom ovacija, a čak je u jednom trenutku pokušao napustiti kazalište, no pljesak je bio toliko glasan da je ostao dulje i naklonio se.

image

Darren Aronofsky

Kazuko Wakayama/Kcs Presse/Profimedia

“The Whale” prikazuje Frasera kao čovjeka koji živi s teškom pretilošću i bori se da se ponovno poveže sa svojom 17-godišnjom kćeri, a glumi je Sadie Sink, poznata po ulozi u seriji “Stranger Things”. Sporedni glumci su Hong Chau, Samantha Morton i Ty Simpkins. Film se temelji na istoimenoj drami Samuela D. Huntera, koji je adaptirao scenski scenarij u film redatelja Aronofskog.

image

Sadie Sink

Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia

Kako bi glumio glavnog lika u filmu, Fraser je nosio odijelo koje je dodavalo od 20 do 130 kilograma s obzirom na scenu. Glumac je svaki dan provodio čak šest sati u stolici za šminku kako bi se potpuno transformirao u lik. U intervjuu uoči venecijanske premijere filma, Fraser je rekao da je njegovo odijelo bilo "glomazno i ne baš udobno", dodajući da je "dio torza bio gotovo poput luđačke jakne s rukavima koji su se navlačili, i bili ručno četkani, kako bi izgledali identično kao i ljudska koža".

image

Scena iz filma "George iz džungle"

Lifestyle Pictures/Alamy/Alamy/Profimedia

Podsjetimo, Fraser je postao popularan u devedesetima zahvaljujući filmovima kao što su “George iz džungle” iz 1997. i filmska franšiza “Mumija”. Nakon godina manjih uloga i borbe s ovisnostima te raznim traumama uzrokovanima seksualnim zlostavljanjem, Fraser se vraća u Hollywood i na filmska platna diljem svijeta te oživljava svoju karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:59