INCIDENT U NEW YORKU

Uzrujani Baldwin zaletio se prema novinaru, isprovocirao ga pitanjima o fatalnoj pucnjavi na setu

Vjerujete li da je pištolj opalilo bez da ste povukli okidač?, inzistirao je Jon Levine, dok mu je glumčeva supruga vikala: ‘Odlazi!‘

Alec Baldwin

 TWITTER

Alec Baldwin u ponedjeljak navečer snimljen je ispred kuće redatelja Woodyja Allena u Upper East Sideu na Manhattanu u New Yorku, gdje se verbalno sukobio s Jonom Levineom, novinarom New York Posta.

- Gospodine Baldwin, što vas dovodi u New York - pitao je reporter holivudskog glumca, na što ga je Alecova supruga Hilaria zamolila da ode. On je to odbio učiniti, a Baldwin se tad, vidno uzrujan, okrenuo i zaletio prema njemu.

- Ne smijete fotografirati ispred nečije privatne kuće! - viknuo je Baldwin, gestikulirajući rukom u kojoj je držao kišobran te odgurujući Levinea natrag na pločnik. Hilaria je, očito zabrinuta da bi prepirka mogla prerasti u fizički obračun, zgrabila muža i zadržala ga na mjestu sve dok se on napokon nije okrenuo i vratio prema ulaznim vratima Allenove kuće.

- Ali ovo nije... Ovo je javno vlasništvo! - uzvratio je Levine, dok mu je Hilaria i dalje uporno ponavljala: "Odlazi, prestani!". Pritom je energično mahala svojim mobitelom kojim je vjerojatno snimala novinara, piše Daily Mail.

- Zar stvarno niste povukli okidač? Vjerujete li da je pištolj opalilo bez da ste povukli okidač? Je li zbilja bila riječ o kvaru? - Levine nije odustajao s pitanjima o nesreći na setu filma "Rust", u kojoj je glumac slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. No Baldwin mu nije odgovorio - vrata iza njega već su se bila zatvorila.

Podsjetimo, Alec je nedavno u prvom ekskluzivnom intervjuu koji je dao nakon tragedije izjavio kako nije povukao okidač i ispalio hitac koji je ubio Halynu, iako policija tvrdi suprotno. Šerif Santa Fea, Adan Mendoza, rekao je kako "pištolji ne pucaju sami od sebe".

- Dakle, Baldwin je to učinio, vatreno oružje bilo je u njegovim rukama - izjavio je.

- Netko je odgovoran za ono što se dogodilo, ja ne mogu reći tko je to, ali nisam ja. Vjerujte mi, ubio bih se kad bih se osjećao odgovornim za tu pucnjavu - rekao je uplakani Baldwin o nesreći koja se dogodila 21. listopada u Novom Meksiku.

Detektivi sad istražuju je li Seth Kenney, 51-godišnji holivudski veteran, koji je filmskom setu trebao osigurati lažne metke i ćorke, možda nabavio reciklirane metke s prethodnog seta. Istraga o smrti snimateljice nastavlja se, a zasad niti jedna kaznena prijava još nije podnesena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:58