NIKADA VEĆA

Upravo se gradi eurovizijska pozornica: Otkriveni najzanimljiviji detalji, a evo i što će koristiti prvi put u povijesti

Eurovizijsku će scenu također osvjetljavati više od 2000 specijalnih rasvjetnih tijela

Pripreme za Eurosong

 Twitter/screenshot/@chrismegrath/

Eurovizijska pozornica koja se upravo gradi u M&S Bank Areni Liverpool bit će golema, a prostirat će se na 950 četvornih metara. Po prvi će put u povijesti Eurosonga izvođači nastupiti na bini kakva se inače koristi na rock koncertima, piše BBC, koji dodaje da uz nju niče i ‘green room‘ na 500 četvornih metara. Uz to, eurovizijsku će scenu osvjetljavati više od 2000 specijalnih rasvjetnih tijela.

- Na ovogodišnjoj Euroviziji proporcije će biti jedinstvene. Kada budete gledali show vidjet ćete da je set apsolutno golem i da pokriva gotovo cijeli kat, a ondje se nalazi i ‘green room‘ u kojem sjede izvođači i prate ga - rekao je za BBC James OBrien, izvršni direktor zadužen za produkciju Eurosonga, koji je 13 godina radio na dodjeli MTV Europe Music Awardsa prije nego što se pridružio BBC-jevim studijima.

U pet tjedana koliko traje konstrukcija pozornice, produkcijski će tim postaviti potpornu konstrukciju tešku 140 tona i 1600 metara kablova za rasvjetu, zvuk, video i specijalne efekte. Postoji 2500 pokretnih svjetala, a na pozornici su i ekrani koji prate pokrete, pomiču se unatrag i naprijed, gore i dolje i mogu se rotirati.

Eurovizijska pozornica nalazit će se u središtu Arene koja prima 11.000 ljudi, napravljena je po uzoru na one za rock koncerte, a dizajnirao ju je Julio Himede, koji je dizajnirao i pozornicu za ovogodišju dodjelu Grammyja.

Logo ovogodišnjeg, 67. po redu, Eurosonga glasi: ‘Ujedinjeni muzikom‘, a sastoji se od srca inspiriranih bojama ukrajinske i britanske zastave.

- Taj logo odraz je raznolike publike od preko 160 milijuna ljudi čija srca kucaju kao jedno. Sastoji se od šarenog efekta elektrokardiograma koji proizvodi niz srca, od kojih svako reagira na ritam i zvuk kako bi se ilustrirao otkucaj srca. Za potrebe izrade logotipa korišten je font Penny Lane, inspiriran natpisima od lijevanog željeza iz 20. stoljeća koji prikazuju imena ulica u Liverpoolu i pokazuju bogato naslijeđe grada - ističu organizatori iz BBC-ja koji na organizaciju Eurosonga planiraju potrošiti do 17 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:51