ISPOVIJEST GLUMICE

‘Uopće nisam išla u školu, samo sam tulumarila, a s 13 godina sam završila na psihijatriji‘

‘Tamo više nije bilo zezanja. Ako biste radili gluposti, bacili bi vas u izoliranu sobu, ili vam ograničili kretanje vezivanjem‘
Drew Barrymore u filmu E. T.
 Universal Pictures/Amblin Ente/Afp/Profimedia

Američka glumica Drew Barrymore otkrila je u ponedjeljak gostujući u radijskoj emisiji Howarda Sterna da je u dobi od 13 godina boravila na psihijatriji.

- Tulumarila sam po klubovima, nisam išla u školu, krala sam mami auto, bila sam izvan kontrole, ispričala je 46-godišnja glumica čija je burna tinejdžerska prošlost poznata javnosti.

Glumom se počela baviti još u ranom djetinjstvu, a kada je zasjala u filmu E.T. istaknula se kao jedna od najvećih dječjih zvijezda Hollywooda. Ispričala je kako je 18 mjeseci boravila u psihijatrijskoj ustanovi Van Nuys.

- Tamo više nije bilo zezanja. Ako biste radili gluposti, bacili bi vas u izoliranu sobu, ili vam ograničili kretanje vezivanjem, otkrila je.

Također je objasnila zbog čega ju je majka Jaid Barrymore smjestila u takvu instituciju.

image
Drew Barrymore
Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia

- Mislila je da je stvorila čudovište i nije znala što da učini sa mnom. Bio je to njezin očajnički pokušaj, a ja sam stvarno bila izvan kontrole. Opraštam joj zbog takvog izbora. Vjerojatno je osjećala da se nema kome obratiti, rekla je.

Glumica iz filmova 'Charlijevi anđeli', 'E.T.', 'Vrisak' i 'Nikad se nisam poljubila' kasnije je prekinula sve veze s majkom, ali su potom ipak izgladile odnose.

- Danas ju razumijem, osjećam dobrotu i empatiju prema njoj, rekla je.

Unatoč zastrašujućem iskustvu, kaže da je boravak u psihijatrijskoj ustanovi najbolja stvar koja joj se mogla dogoditi.

- U bolesnom smislu, ništa bolje mi se u životu nije dogodilo, jer me je to ohladilo i smirilo, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:48