BRUTALNA LIKVIDACIJA

Umro producent Netflixove serije, istraga otišla u neočekivanom smjeru: ‘Znamo tko ga je otrovao‘

Policija je potvrdila kako je jedan od suradnika 39-godišnjeg Lina Qija ključan osumnjičenik za producentovu smrt
 Ilustracija/Philippe Turpin/Photononstop/Profimedia

Lin Qi, predsjednik kineske tvrtke Yoozoo Group i producent koji je za Netflix radio TV seriju "The Three-Body Problem", preminuo je u dobi od 39 godina.

Kako prenosi The Mirror, Qija je navodno otrovao njegov suradnik. I policija je potvrdila kako je jedan od Linovih kolega ključan osumnjičenik za producentovu smrt. Zasad je objavljeno samo prezime navodnog ubojice - Xu - a dotični 39-godišnjak do daljnjega ostaje u pritvoru.

Strani mediji pišu da je kineski producent vjerojatno otrovan nakon izvršne podjele vlasti koja se očito nije svidjela svim uključenim stranama - ubojito sredstvo podmetnuto mu je u šalicu pu-erh čaja, koji je inače vrlo popularan u tradicionalnoj kineskoj medicini jer, između ostaloga, pomaže kod probave, koristi se u liječenju arteroskleroze, prehlade, krvarenja i hepatitisa, a sadrži i visoku razinu vitamina C.

Nesretni producent nakon trovanja hitno je prebačen u bolnicu. Stanje mu je isprva bilo stabilno, no u petak je, nažalost, iznenada preminuo, objavio je Caixin Global.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:39