YAPHET KOTTO

Umro poznati glumac, mnogi ga pamte po ulozi u filmu o Jamesu Bondu: ‘Bio si pravi heroj...‘

Počivaj u miru, dušo, nedostajat ćeš mi svaki dan, moj najbolji prijatelju, moja stijeno, napisala je na Facebooku glumčeva udovica
Yaphet Kotto
 Twentieth Century Fox Film Corpo/Afp/Profimedia

Yaphet Kotto, glumac poznat po ulogama u filmovima "Alien" i "James Bond: Živi i pusti umrijeti" te seriji "Odjel za umorstva" preminuo je u 82. godini, potvrdio je njegov agent Ryan Goldhar za Variety. Supruga Tessie Sinahon, koja je s njim bila u braku skoro 24 godine, tužnu vijest o smrti objavila je na Facebooku u ponedjeljak navečer.

- Tužna sam i još uvijek u šoku... Preminuo je sinoć oko 22,30 sati po filipinskom vremenu. Glumio si negativca u više filmova, ali za mene si bio pravi heroj, dobar čovjek, dobar otac, dobar suprug i pristojan čovjek kakvog je teško pronaći... Bio si jedan od najboljih glumaca u Hollywoodu, bio si legenda. Počivaj u miru, dušo, nedostajat ćeš mi svaki dan, moj najbolji prijatelju, moja stijeno - napisala je Tessie na društvenoj mreži.

Kotto je rođen u New Yorku 15. studenoga 1939., a glumu je počeo studirati sa 16 godina u Actors Mobile Theatre Studiju. Do 19. godine debitirao je u kazalištu u predstavi "Othello", a nastupao je i na Broadwayju u komadu "Velika bijela nada".

U dugogodišnjoj karijeri pojavljivao se u brojnim televizijskim serijama, uključujući i "Zakon i red" te "Hawaii Five-0", no najpoznatiji je po ulozi u filmu "James Bond: Živi i pusti umrijeti" iz 1973., u kojemu je utjelovio korumpiranog karipskog diktatora dr. Kanangu, ali i njegov alter ego, Mr. Biga.

Osim supruge, iza njega je ostalo i šestero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:13