TUŽNA VIJEST

Umro je Richard Belzer, omiljeni TV detektiv iz serija Odjel za umorstva i Zakon i red

Belzer je više od 20 godina glumio detektiva, a pojavljivao se i u hit humorističnim serijama poput 30 Rock i Arrested Development

Richard Belzer

 Paul Zimmerman/Getty Images/Profimedia/Paul Zimmerman/getty Images/profimedia

Richard Belzer, nekadašnji stand-up komičar koji je postao jedan od najpopularnijih TV detektiva kad je utjelovio Johna Muncha u seriji Odjel za umorstva i Zakon i red, preminuo je u 79. godini života, piše Guardian.

Belzer je umro u nedjelju u svom domu u Bozoulsu u južnoj Francuskoj, potvrdio je njegov dugogodišnji prijatelj Bill Scheft.

Komičarka Laraine Newman prva je o Belzerovoj smrti izvijestila na Twitteru.

‘Tako sam tužna što čujem da je Richard Belzer preminuo. Toliko sam voljela tog tipa. On je bio jedan od mojih prvih prijatelja kad sam stigla u New York. Svaki tjedan smo odlazili na večeru u Sheepshead Bay na jastoge. Jedan od najsmješnijih ljudi ikada. Majstor rada s velikom grupom ljudi. RIP najdraži‘, napisala je.

Belzer je više od 20 godina glumio mudrog detektiva odjela za umorstva sklonog teorijama zavjere, a pojavljivao se i u hit humorističnim serijama poput 30 Rock i Arrested Development.

Belzer je prvi put glumio Johna Muncha u epizodi Odjela za umorstva iz 1993., a zadnji put ga je glumio 2016. u seriji Zakon i red: SVU.

Belzer nikada nije bio na audiciji za tu ulogu. Nakon što ga je čuo u The Howard Stern Showu, producent Barry Levinson doveo je Belzera da pročita ulogu.

‘Nikad ne bih bio detektiv‘, rekao je Belzer jednom. ‘Ali da jesam, bilo bi ovako kao što je u seriji.‘

‘Sve se to poklapalo s mojim paranojama i teorijama zavjere. Tako da mi je bilo jako zabavno na setu. Pravi san‘, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09