ODLAZAK DEBORAH

Umrla poznata BBC-jeva voditeljica koja je nedavno ganula svijet prekinuvši liječenje od raka

Deborah je o tijeku svoje bolesti redovito objavljivala na Instagramu, pisala je o borbi kroz koju prolazi

Deborah James

 Instagram

Deborah James (40), voditeljica BBC-jevih podcasta, blogerica i bivša učiteljica, umrla je u 40. godini nakon višegodišnje borbe s teškom bolešću.

Vijest o smrti voditeljice objavila je njezina obitelj na Instagramu.

- S velikom žalošću javljamo da je preminula Deborah James, najdivnija supruga, kći, sestra i mamica, navodi se u objavi. Preminula je okružena članovima obitelji.

Poznata voditeljica otkrila je u emotivnom obraćanju sredinom svibnja da je prekinula aktivno liječenje raka crijeva u četvrtom stadiju i da je sada na hospicijskoj skrbi.

Deborah je o tijeku svoje bolesti redovito objavljivala na Instagramu, pisala je o borbi kroz koju prolazi, a nedavno je prošla kroz najteži period kada je zamalo umrla u bolnici. To je bio trenutak kada je Deborah odlučila prekinuti liječenje i vratiti se kući, kako bi posljednje dane provela u toploj obiteljskoj atmosferi.

Prvi put joj je bolest dijagnosticirana 2016. godine, a u svibnju je sa svojim pratiteljima na Instagramu iskreno priznala da njezino "tijelo jednostavno ne može nastaviti", dodajući kako "nitko ne zna koliko joj je još ostalo".

- Nisam u stanju hodati, većinu dana spavam, a o stvarima koje sam uzimala zdravo za gotovo sada mogu samo sanjati. Znam da smo učinili sve što smo mogli, poručila je tada.

Također je najavila kako osniva fond Bowelbabe te je pozvala svoje obožavatelje da doniraju dobrotvornim organizacijama kao što su Cancer Research UK, Bowel Cancer UK i Royal Marsden Cancer Charity.

Sa suprugom Sebastienom Bowenom imala je dvoje djece, sina Huga (14) i kćer Eloise (12), a najveći strah joj je bio da neće dočekati njihovu punoljetnost.

Krajem svibnja u novoj objavi pratiteljima otkrila je da se boji zaspati u slučaju da joj je to posljednji put.

- Ne osjećam se kao da sam na samrti. Ne planiram umrijeti uskoro, ali to je tako nepredvidivo. Bojim se zaspati i to je jedan od najvećih razloga zašto sam tako umorna. Bojim se ići spavati, rekla je za The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:26