RECITE NAM U ANKETI

Umjetnica koja čak ni ne postoji naišla na mnoštvo negativnih komentara zbog prve pjesme: Što vi mislite o njoj?

Anna Indiana rezultat je umjetne inteligencije kao i njezina prva pjesma, što je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama

Anna Indiana

 Screenshot X

Različite komentare na nove pjesme dobiju svi glazbenici, ali čini se da je Anna Indiana naišla na više negodovanja publike zbog svoje prve pjesme. Anna i njezina glazba produkt su umjetne inteligencije koja zabrinjava one u kreativnim industrijama.

Tko je Anna Indiana?

Anna je AI glazbena umjetnica koja se nedavno pojavila na X-u, bivšem Twitteru. Njezini inicijali AI upućuju na njezino podrijetlo jer sve u vezi s njom produkt je AI tehnologije. Na X-u se pojavio video u kojem Anna snima svoju novu pjesmu u glazbenom studiju.

„Pozdrav, svijete! Ja sam Anna Indiana i ja sam AI pjevačica i kantautorica. Evo moje prve pjesme ‘Betrayed by this Town‘. Sve - od tonaliteta, tempa, akorda, nota, melodije, ritma, teksta te mog imidža i pjevanja - automatski je generirala umjetna inteligencija. Nadam se da ti se sviđa“, piše uz snimku.

Pjesma naslova „Betrayed by this Town“ je pop balada koja pjeva o djevojkama koje sjede u kafiću i razmišljaju o muškarcima koji su ih izdali. Mnogi nisu oduševljeni pjesmom, a posebno njezinim podrijetlom u umjetnoj inteligenciji.

‘Ovo je smeće‘

„Lijepa demonstracija kako bi glazba zvučala kad bi se uklonila sva kreativnost i strast. Siguran sam da će moja mikrovalna ovo voljeti slušati“, napisao je jedan korisnik X-a.

Oglasio se i glazbenik James Blake.

„Ovo me dovelo do suza. Tako sam uzbuđen zbog budućnosti", komentirao je.

„Prije sam mislio da je AI prijetnja, više ne“, „Nitko na svijetu ne želi ovu tehnologiju. Upotrijebite umjetnu inteligenciju da si olakšate rad, a ne da uništite aktivnosti u kojima uživamo“, „Ovo je smeće“, glasili su neki od komentara.

Nejasno je tko stoji iza stvaranja Anne Indiane i njezine glazbe. Ipak, čini se da nisu svi protiv nje.

„Bože, kako ograničeni komentari. Prije samo godinu dana ChatGPT je debitirao. Došlo je dovde. Da, grubo je. Vratite se ovdje za godinu dana.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 17:27