KRALJEVSKA META

U samo 12 dana uljezi dvaput pokušali upasti u Meghanin i Harryjev dom: ‘A on priča o sigurnosti u Britaniji...‘

Kraljevska stručnjakinja zaljučila je otrovno kako bi se možda Harry trebao više usredotočiti na sigurnost u Kaliforniji umjesto u Britaniji

Harry i Meghan

 Lev Radin/pacific Press/Shutterstock Editorial/Profimedia

U samo 12 dana policiji su stigle dvije dojave kako netko pokušava ući u Harryjevu i Meghaninu vilu u Kaliforniji, otkriva The Sun. Vjeruje se da su par i njihovo dvoje djece, trogodišnji Archie i jednogodišnja Lilibet, bili u svojoj kući u Montecitu kada su se alarmi aktivirali.

Policijski podaci Santa Barbare pokazuju da su policajci dojurili do kuće vrijedne 11 milijuna funti na godišnjicu braka para, 19. svibnja, u 17.44 sati na dojavu o uljezu.

Na drugu dojavu o uljezu odgovorili su 31. svibnja u 15.21 sat, samo nekoliko sati prije nego što su Harry i Meghan ušli u privatni avion na let za Veliku Britaniju jer su išli na kraljičin platinasti jubilej.

Sve ove sigurnosne prijetnje za obitelj u Kaliforniji stigle su, piše The Sun, nakon nakon što je Harry (37) dobio dopuštenje da tuži Ministarstvo unutarnjih poslova, tvrdeći da se ne osjeća sigurnim u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što su njegovi tjelohranitelji koje financiraju porezni obveznici uklonjeni. Inače, par koji je obnovio ugovor o najmu Frogmore Cottagea kao svog doma u Velikoj Britaniji, ipak ima 24-satnu oružanu policijsku zaštitu jer se posjed nalazi unutar kraljičina imanja Windsor. Dok su bili u SAD-u, zaposlili su Christophera Sancheza, bivšeg tjelohranitelja Baracka Obame, te Alberta Alvareza, bivšeg šefa sigurnosti Michaela Jacksona. Policijski zapisi pokazuju da su zaprimili šest sigurnosnih poziva iz njihova doma u SAD-u u posljednjih 14 mjeseci. Inače, što se tiče oba poziva u svibnju oni su okvalificirani kao "neovlašten pristup", "imovinski zločin" i "sumnjive okolnosti".

Kraljevska stručnjakinja Angela Levin, Harryjeva biografkinja, rekla je pomalo otrovno: "Možda bi se Harry trebao više usredotočiti na sigurnost u Kaliforniji umjesto da se žali na svoju sigurnost u Britaniji. Nakon dvije dojave o uljezu u 12 dana, sigurno bi mu zaštita njegove obitelji u SAD-u trebala biti prioritet".

Što se tiče ostalih poziva 9. travnja 2021., policajci su poslani u 2.52 ujutro nakon poziva, ali su opozvani jer "nije bila potrebna pomoć". Na Novu godinu ove godine u 1.43 ujutro, poslano je policijsko vozilo, no alarm se "greškom uključio". Policajci su potom pozvani 8. travnja u 10.41 ujutro, ali se nisu odazvali jer je poziv "pripadao drugoj agenciji".

Zatim, 8. lipnja u 13.17, uslijedila je još jedno upozorenje, ali opet policajci nisu prisustvovali.

Bilo je još incidenta u kući Sussexovih. Na Badnjak 2020. muškarac je navodno neovlašteno ušao na posjed i vratio se dva dana poslije prije nego što je uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:53