PLANOVI

TV serija o Harryju Potteru temeljena na svih sedam knjiga navodno je blizu dogovora: J.K Rowling dala svoj blagoslov

U kompaniji se nadaju da bi serija mogla biti dio nove strategije streaminga koju bi HBO-ov vlasnik Warner Bros. trebao najaviti sljedeći tjedan

Daniel Radcliffe u ”Harry Potteru” 2001.

 Warner Bros/Collection Christophel Via Afp

Warner Bros. Discovery Inc. i HBO navodno su sve bliže potpisivanju ugovora o seriji baziranoj na sedam knjiga o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

Filmska kompanija prethodno je popularne knjige J.K Rowling pretvorila u osam uspješnih filmskih hitova. Kako piše britanski Mirror, rečeno je da se u kompaniji nadaju da bi serija mogla biti dio nove strategije streaminga koju bi HBO-ov vlasnik Warner Bros. trebao najaviti sljedeći tjedan. Izvori za Bloomberg navode kako su glavni izvršni direktor tvrtke David Zaslav i šef HBO-a Casey Bloys nastojali uvjeriti Rowling da producira novu seriju, ali taj dogovor još nije finiširan. Warner Bros. navodno želi što više "iskoristiti" tu iznimno popularnu franšizu. J.K Rowling je blagoslovila scensku adaptaciju temeljenu na njezinom čarobnom svijetu kao i atrakcije u tematskom parku i videoigri, no sada još treba dati zeleno svjetlo za još neke filmove ili TV serije.

image

J.K Rowling

Tolga Akmen/Afp

Inače, nedavno je glumica iz "Harry Pottera", Evanna Lynch stala u obranu autorice koja se našla pod udarom kritika zbog komentara o pravima transrodnih osoba. Rowling je naime u lipnju 2020. oštro osudila izraz "ljudi koji imaju menstruaciju" koji bi se trebao koristiti umjesto riječi "žena".

Njezin tweet izazvao je osudu dijela javnosti kao i nekih slavnih osoba, navodeći kako je to "anti-trans" i "transfobičan" komentar. Na kraju je spisateljica u podužem komentaru objasnila svoja stajališta, oslanjajući se na vlastita iskustva obiteljskog zlostavljanja i seksualnog napada. Međutim kritike su se i dalje nastavile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:51