VAŽAN KORAK ZA NJU

Trajno deformirana ikona 90-ih osvanula na naslovnici nakon dugo vremena: ‘Plašim se sresti nekoga‘

Slavna manekenka prošle je godine progovorila o estetskom zahvatu koji joj je upropastio život

Linda Evangelista 2012. godine

 Emmanuel Dunand/Afp/Profimedia

Manekenka Linda Evangelista zajedno je s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Tatjanom Patitz činila čuvenu petorku koja je vladala modnim pistama poznatih svjetskih dizajnera tijekom devedesetih godina.

No, posljednjih nekoliko godina pisalo se o drastičnoj promjeni izgleda slavne Linde Evangeliste, a ona se sve rijeđe pojavljivala u javnosti. Sada je po prvi put nakon dugo vremena osvanula na naslovnici magazina 'People'.

Linda je u rujnu prošle godine progovorila o estetskim zahvatima koji su joj upropastili život.

"Danas sam napravila veliki korak k ispravljanju pogreške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Za sve moje pratitelje koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano. Povećale su se, a ne smanjile masne ćelije i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisali, 'neprepoznatljiva'. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasiu, što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svjesna prije nego što sam se podvrgnula estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprijezira", otvoreno je tada priznala manekenka.

U razgovoru za People, detaljno je opisala kako je čak bila 'prestala jesti' i mislila je da gubi razum kad su joj se počele pojavljivati izbočine na području brade, bedara i grudi te kako se danas 'plaši naletjeti na nekoga koga poznaje' nakon što je prošlo desetljeće otkako je vladala modnim pistama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:07