EUROSONG 2024.

Tko je predstavnica Irske koja je ‘egzorcizmom‘ uznemirila Europu? Oglasila se nakon nastupa: ‘Izvantjelesno iskustvo!‘

Njena izvedba pjesme ‘Doomsday Blue‘ sinoć je popraćena gromoglasnim pljeskom, a nastup je podsjećao na egzorcizam

Bambie Thug

 Jessica Gow/Afp/Profimedia/Jessica Gow/afp/profimedia

Nakon prve polufinalne večeri Eurosonga, jedna od najpopularnijih tema je irska nebinarna predstavnica Bambie Thug koja je svojim unikatnim nastupom podijelila gledatelje diljem svijeta, ali i osigurala svoj ulazak u subotnje finale.

image

Bambie Thug

Jessica Gow/Afp/Profimedia/Jessica Gow/afp/profimedia

Tijekom press konferencije istaknula je kako je "nastup bio jednak izvantjelesnom iskustvu".

- Potpuno sam disasocirana i upravo sada imam izvantjelesno iskustvo. Super sam ponosna na sebe. Naš tim je vrlo mali, a ja sam neovisna umjetnica i nevjerojatno je da smo stigli ovdje. Naša zemlja nije bila ovdje u finalu od 2018., a ja sam prva nebinarna osoba koja se kvalificirala u finale - rekla je, podsjećajući na činjenicu da se posljednji put Irska u finale plasirala još 2018. s Ryanom O’Shaughnessyjem i pjesmom "Together".

image

Bambie Thug

Jessica Gow/tt/Afp/Profimedia/Jessica Gow/tt/afp/profimedia

Njena izvedba pjesme "Doomsday Blue" sinoć je popraćena gromoglasnim pljeskom, a nastup je podsjećao na egzorcizam zbog kruga svijeća i pretvaranja da se bave činom istjerivanja demona. Na pozornici je promijenila i odjeću, kako bi otkrila oskudni kostim u bojama trans zastave, a kako tvrdi sama pjevačica, to je napravila jer "namjerava vikati o pravima trans osoba zauvijek".

image

Bambie Thug

Anp/Alamy/Alamy/Profimedia/Anp/alamy/alamy/profimedia

Inače, Bambie je rođena kao djevojčica u Corku 6. ožujka 1993. godine. Naime, identificira se kao nebinarna osoba te preferira da se za nju koristi zamjenica "oni". Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno, poremećaj pažnje i hiperaktivnosti. Kada je riječ o glazbenom izričaju, autorica je vlastitog žanra glazbe pod nazivom "Ouija-pop". Tu kategoriju, tj. taj glazbeni pravac je osmislila jer "ne želi biti ograničena na jedan zvuk".

image

Bambie Thug

Jessica Gow/Afp/Profimedia/Jessica Gow/afp/profimedia

U intervjuu za NME, Bambie je tvrdila da može raditi "sve kreativno", ističući da pokušava biti "dobar uzor" svojom glazbom, izražavajući da brojni umjetnici glorificiraju i glamuriziraju ovisnost o drogama. U intervjuima, Bambie je rekla da su joj omiljeni izvođači Dolly Parton, Britney Spears, Nina Simone, Paul Simon, Joni Mitchell i Led Zeppelin, a svoj proboj na glazbenu scenu ostvarila je hitom "Tsunami" 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:53