ZABRANI UNATOČ

Talijanka Angelina suptilno na pozornici Eurosonga dala podršku Palestini: ‘Kraljica je znala što radi‘

Pozornicom se šetala u crnoj haljini, a nu rukama je nosila talijansku zastavu

Angelina Mango

 Tobias Schwarz/Afp

Na samom početku finala Eurosonga predstavnici svih zemalja prošetali su pozornicom sa zastavom svoje domovine u rukama.

Velike kontroverze ove je godine izazvao nastup Izraela, zbog rata koji se vodi na Bliskom istoku. Neki su čak tražili izbacivanje te zemlje s Eurosonga. Prema pravilima Eurosonga, u Arenu Malmo nije bilo dopušteno unošenje palestinskih zastava i obilježja.

Primjerice, dok je na zadnjoj probi za polufinale nastupala predstavnica Izraela, dvojica muškaraca su podigla zbranjena propalestinska obilježja.

Talijanska predstavnica Angelina Mango večeras nije prekršila pravila Eurosonga, ali je ipak pronašla način da izrazi podršku patnjama palestinskog naroda u Gazi, tvrde korisnici na X-u.

Na početku prijenosa, dok je šetala pozornicom nosila je crnu haljinu. Dugački crni veo držala je u rukama, zajedno s talijanskom zastavom. Tako je stvorila efekt palestinske zastave.

Palestinska zastava se sastoji iz tri vodoravne linije panarapskih boja (crna, bijela i zelena) i crvenim trokutom na lijevoj strani.

- Kraljica je znala što radi, oduševljeno su komentirali na X-u.

- Suptilna deklaracija Angeline Mango izaziva divljenje, drugi je komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 22:19