NOVA OPTUŽBA

SVI SU SE PITALI GDJE JE NESTAO, A SADA JE KONAČNO STIGAO ODGOVOR 'Umjesto da smo se rukovali, zgrabio me za stražnjicu, a prst je počeo kružiti...'

 
Brendan Fraser
 Danny Moloshok / REUTERS

Američki glumac Brendan Fraser otkrio je u intervjuu za časopis GQ da je bio žrtva zlostavljanja te da smatra da je to doprinijelo stagnaciji njegove karijere.

Kako prenosi USA Today, Zvijezda filma Mumija rekla je da ga je 2003. godine za stražnjicu primio Philip Berk, bivši predsjednik Udruženja stranih novinara u Hollywoodu (HFPA). Navodno se incident dogodio tijekom ljetnog domjenka koji je organizirao HFPA.

"U prostoriji u kojoj smo bili vladala je gužva. Berk je ispružio lijevu ruku kako bismo se rukovali. Međutim, umjesto toga, zgrabio me za stražnjicu, s tim da je jedan od svojih prstiju stavio na moju međicu. Potom je taj prst počeo kružiti", rekao je glumac za GQ te dodao da ga je bilo strah te da ga je bila obuzela panika.

Fraser je naposlijetku uspio ukloniti Berkovu ruku. "Bilo mi je zlo. Osjećao sam se kao malo dijete. Knedla mi je zapela u grlu. Mislio sam da ću zaplakati", dodao je. Glumac je rekao da svojoj tadašnjoj ženi što se dogodilo kada je došao kući s domjenka.

Berk je rekao da je Fraserova verzija potpuna laž.

Fraser je rekao da nije u javnost izašao sa svojom pričom jer se nije htio suočiti sa svojim osjećajima i nije htio da ta priča postane dio njegovog životne priče. Fraserovi su predstavnici u trenutku kada je došlo do napada od HFPA-a zatražili pisanu ispriku koju su oni i dostavili. Berk međutim kaže da on u svojoj isprici nije priznao da je napravio ništa loše.

Časopis People piše da je Berk u svojim memoarima iz 2014. godine hvatanje Fraserove stražnjice okarakterizirao kao šalu.

Fraser kaže da se nakon tog incidenta povukao iz javnosti te da je postao depresivan, dodajući da su ga poslije susreta s Berkom rijetko kada ponovno zvali na dodjele nagrada Zlatni globus.

Glumac je rekao da mu je taj događaj poremetio identitet te da je nakon njega i manje radio. "Osjećao sam kao da mi je nešto oduzeto", rekao je.

Iz HFPA-a su u četvrtak rekli da su protiv seksualnog zlostavljanja i ponašanja koje je opisano u članku. "Tijekom godina smo imali pozitivan odnos s Brendanom, a u članku smo po prvi puta doznali za neke informacije", rekli su iz HFPA-a. "Detaljnije ćemo istražiti incident."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:21