OBITELJ ĐUKANOVIĆ

Sva moć predsjednika Crne Gore ocrtava se u imovinskoj kartici njegove Lidije: Što krije najbogatija prva dama Balkana?

Na protestu ‘Ima nas‘ pojavila se u Diorovu prsluku od 4300 eura te poručila - ima se...

Lidija Đukanović privukla pozornost skupocjenom garderobom

 Twitter/Profimedia

Lidija Đukanović, prva dama Crne Gore, našla se u središtu pozornosti regionalne javnosti nakon nedavnog pojavljivanja na jednom prosvjedu u Podgorici pod nazivom ‘Ima nas‘. Tada se pojavila u Diorovu prsluku čija je cijena oko 4300 eura. Taj je detalj mnogima zapeo za oko pa su svoje nezadovoljstvo izrazili i na društvenim mrežama. Glavno pitanje glasi - odakle prvoj dami novac za takvu garderobu?

Budući da su na njezino pojavljivanje reagirali i crnogorski moćnici, Agencija za sprečavanje korupcije razmatra pokretanje postupka protiv supruge predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zbog mogućnosti da joj se životni stil ne poklapa s prihodima, prenosi Nova.rs.

Ona, naime, mjesečno zarađuje 915 eura, dok plaća predsjednika iznosi oko 2200 eura. Upravo zbog tih podataka javnost ne može pronaći objašnjenje odakle prvoj dami sredstva za garderobu i skupocjene satove, koji prema procjenama vrijede i nekoliko milijuna eura.

Zanimljivo je da na stranici Agencije za sprečavanje korupcije stoji da su njih dvoje prijavili prihode u iznosu od ukupno 3115 eura. Agencija je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao obitelji Đukanović, utvrdila da nije bilo kršenja zakona.

"Postupak je u tijeku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nismo u mogućnosti u ovoj fazi vam ponuditi više informacija. Po završetku postupka, Agencija za sprečavanje korupcije odluku će učiniti javno dostupnom", rekli su iz ASK-a za crnogorski ‘Dan‘, prenosi Nova.rs.

Imovinska kartica Lidije Đukanović

Lidija Đukanović navodno je vlasnica šume od 2411 metara kvadratnih, obiteljske zgrade, pomoćne zgrade, dvorišta, livade i jednog vrijednosnog papira. Svu imovinu stekla je nasljedstvom.

Milo Đukanović vlasnik je više livada, pašnjaka i stambenih objekata u Crnoj Gori, koje je stekao nasljedstvom.

image

Lidija i Milo Đukanović

Berzane Nasser/abaca/Abaca Press/Profimedia

Luksuzna izdanja

Lidija Đukanović i ranije je viđena u skupocjenim izdanjima pa se tako na mirovnom forumu u Parizu pojavila u Valentino haljini vrijednoj 3500 eura. Nedavno je viđena i u haljini brenda Emilia Wickstead, čija se cijena kreće i do 3000 eura. Također ima i Dior torbu čija se cijena procjenjuje na otprilike 4000 eura.

Na odijevanje prve dame i sume novca koju za to izdvaja, reagirao je i Jakov Milatović, zamjenik predsjednika Pokreta „Evropa sad“.

"Najbolja slika stranke koja stoji iza prosvjeda je prsluk sa slike koji košta deset minimalnih plaća u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih plaća prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, plaće bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo“, poručio je Milatović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:03