DIRLJIVA ISPOVIJEST

Supruga Brucea Willisa iznijela potresne novosti o njegovoj dijagnozi: ‘Teško je, ali bar konačno imamo jasnu dijagnozu‘

Emma Heming Willis želi da medijska pažnja na demenciju njezina supruga potakne više istraživanja bolesti

Glumac Bruce Willis i njegova supruga Emma Heming Willis

 Angela Weiss/Afp/Profimedia/

Glumac Bruce Willis (68) povukao se prošle godine iz glumačkih voda zbog borbe s demencijom. Njegova žena Emma Heming Willis (44) rekla je da su mogućnosti liječenja nevjerojatno male.

Emma je model i poduzetnica koja se udala za Brucea 2009. godine. Prisustvovala je projekciji filma „Little Empty Boxes”, dugometražnog dokumentarnog filma Maxa Lugaverea o njegovoj majci koja se bori s demencijom. Nakon projekcije objavila je fotografiju s Maxom i napisala dirljiv opis.

„Kad živiš u svijetu demencije, znaš da imaš malo opcija”, podijelila je Emma sa svojim pratiteljima.

„Inspirira njegova motivacija da pronađe odgovore od vrhunskih zdravstvenih eksperata i istinski je blagoslov što ih milostivo dijeli. Hvala ti, Max, što si tako hrabar i ranjiv da bi podijelilo svoje putovanje i usmjerio pažnju na važnost zdravlja mozga”, nastavila je.

Komentari pratitelja bili su puni podrške, a među njima našao se komentar i Bruceove bivše žene Demi Moore koja je napisala: „Radujem se gledanju filma!”

„Hvala ti za sve što činiš da bismo razumjeli više kako se nositi s demencijom naših voljenih”, glasio je jedan od komentara upućen Maxu.

Pričalo se da se Demi, Bruceova bivša žena, uselila kod Brucea i Emme te njihove dvije mlađe kćeri kako bi im pomogla otkad se Bruce povukao iz glume zbog demencije. Te glasine opovrgnula je Emma na Instagramu još u ožujku.

image

Emma Heming Willis stala na kraj glasinama o Demi Moore

Instagram/emma Heming Willis/

Tada je obitelj umirovljenog glumca izjavila da mu se bolest pogoršala i da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija.

„Nažalost, problemi s komunikacijom su samo jedan simptom Bruceove bolesti. Teško je, ali olakšanje je što konačno imamo jasnu dijagnozu”, izjavila je obitelj, prenosi Mirror. Obitelj želi da medijska pozornost na Bruceovoj bolesti uzrokuje povećanje svijesti o toj bolesti i da potakne na više istraživanja. Iako nema tretmana za ovu bolest, obitelj se nada da će se to promijeniti u budućnosti.

„Bruce je uvijek vjerovao u korištenje svog utjecaja kako bi pomogao drugima i podigao svijest o važnim problemima”, poručila je obitelj, koja želi činiti isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:22