‘PORODICA‘

Stiže serija koju su Slobina djeca pokušala zabraniti: ‘Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, zemlje i epohe‘

Poznata srbijanska glumica Mirjana Karanović glumi Miloševiććevu suprugu Mirjanu, dok je Slobodana utjelovio Boris Isaković
Bračni par Milošević, Slobodan i Mirjana, odnosno glumci Boris Isaković i Mirjana Karanović
 Instagram/Mirjana Karanović

Na 20. godišnjicu uhićenja Slobodana Miloševića na RTS-u počinje emitiranje dugoočekivane igrane serije "Porodica" koja u pet nastavaka prati posljednja tri dana prije uhićenja bivšeg predsjednika Srbije.

image
serija 'Porodica'
Instagram/Tijana Marković

Serija, u kojoj glavne uloge igraju velike regionalne zvijezde, počela se snimati prije godinu i pol, a sada je s nestrpljenjem očekuje cijela Srbija, ali i regija iako iza sebe već ima kontroverze, a još nije ni počela s prikazivanjem.

Naime, Marija i Marko Milošević su putem odvjetnika u više navrata nastojali zabraniti snimanje serijala o svojim roditeljima tvrdeći kako Mirjana i Slobodan Milošević neće biti prikazani u objektivnom svjetlu, no nastojanja im nisu imala uspješan ishod.

image
Kći obitelji Milošević, Mariju, glumi Tijana Marković, Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković, a Mirjana Karanović glumi suprugu Mirjanu Marković u seriji 'Porodica'
Instagram/Tijana Marković

Po traileru je teško bilo što zaključiti, čak ni to kako izgledaju Miloševići, no pojavile su se već neke fotografije sa seta.

Srpski mediji pišu da prva epizoda počinje arhivskim kadrovima mitinga na Ušću gdje oduševljena masa euforično pozdravlja Miloševića na vrhuncu moći. Nastavlja se napetom atmosferom koja publiku uvlači u obiteljsku krizu u vili Mir na Dedinju u kojoj se, okruženi policijom, novinarima i demonstrantima, nalaze članovi obitelji.

image
Mirjana Karanović i Tijana Marković, u ulogama majke i kćeri na setu serije 'Porodica'
Instagram/Tijana Marković

Nova vlast na čelu s premijerom Zoranom Đinđićem za to vrijeme pokušava smisliti kako bez žrtava, poštujući zakone, uhititi ne baš običnog građanina. Situacija se otima kontroli, ljudi nepredvidivo reagiraju...

image
Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić
Screenshot iz trailera

- Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ta obitelj doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, nego i cijele zemlje i naroda - izjavio je Bojan Vuletić, scenarist i redatelj serije u kojoj Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković.

image
Glumac Boris Isaković na šminkanju kako bi što vjernije prikazao Slobodana Miloševića
Instagram/Mirjana Karanović

Poznata srbijanska kazališna, televizijska i filmska glumica, 64-godišnja Mirjana Karanović glumi Miloševiććevu suprugu, Mirjanu Marković.

image
Glumica Mirjana Karanović s frizerkom
Instagram/Mirjana Karanović

Njihovu kći Mariju Milošević glumi Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fehmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, Čedomira Jovanovića Milan Marić...

Svetlana Bojković pojavljuje se u ulozi umirovljenice, pristaše politike Slobodana Miloševića.

image
Glumačka ekipa serije 'Porodica'
Instagram/Tijana Marković

"Porodica" je zajedničko ostvarenje produkcija Firefly i Telekoma Srbije, i kako pišu srpski mediji - dramska interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima prisutnih. Emitirat će se od 29. ožujka do 2. travnja na RTS-u.

image
Mirjana Karanović i Tijana Marković, u ulogama majke i kćeri na setu serije 'Porodica'
Instagram/Tijana Marković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:31