SEANN WILLIAM SCOTT

Stifmeisterov honorarčić od 8000 $: Dok je čekao premijeru ‘Američke pite‘, glumac je prodavao uštipke u ZOO vrtu

Nabrijani Stevea Stiflera ima svoje mjesto u američkoj pop-kulturi, a kasniji nastavci filma donijeli su Scottu i dobru zaradu

Scena iz filma ‘Američka pita‘

 /Photo12 Via Afp

Steve Stifler (i njegova mama) sigurno je među najpoznatijim likovima iz američkih komedija otkako se one snimaju. Ne baš bistrog, uvijek nabrijanog dečka koji misli da je veliki zavodnik, u filmskom serijalu "Američka pita" glumio je Seann William Scott (46). Iako je prva "Pita" bila jedna od najuspješnijih komedija svih vremena u SAD-u, za ulogu u tom filmu on je dobio jadan honorar - samo 8000 dolara. "Američka pita" snimljena je za smiješan budžet od 11 milijuna dolara, premijeru je imala 1999. godine. Zaradila je na kino blagajnama širom svijeta 235 milijuna dolara.

image

Ekipa "Američke pite"

/Photo12 Via Afp

U razgovoru u "Rick Eisen Showu", slavnog američkog sportskog komentatora i novinara, Scott je na pitanje smatra li da su ga prevarili za honorar odgovorio negativno. Rekao je kako je on u stvari mislio da je to mnogo novca.

- Ne znam što se dogodilo s dvije tisuće jer sam završio radeći u ZOO vrtu u Los Angelesu gdje sam prodavao churrose. Možda je bilo i manje od 8000 - rekao je glumac, a zatim u ozbiljnijem tonu objasnio - Bilo je to prije no što je film krenuo u kina. Snimio sam svoj dio, radio sam tjedan dana, a onda smo svi čekali premijeru. Kupio sam si Thunderbird, možda sam sve potrošio na njega, svih osam ili sedam tisuća, pa sam morao raditi nešto drugo čekajući film.

Srećom po njega, nakon što je "Američka pita" postala takav hit da su krenuli nastavci, a on ulogu Stiflera ili Stifmeistera (kako je sam sebe nazvao), odigrao u tri nastavka "Američka pita 2", "Američka pita: Vjenčanje" i "Američka pita: Okupljanje", za što je zaradio sjajnih 15 milijuna dolara. Stifler i Stifmeister i njegove grozomorne fraze velikog ženskaroša postali su dio pop-kulture.

image

Seann William Scott u Američkoj piti "

Photo12 Via Afp

Prije mjesec dana proširile su se vijesti o novom, petom nastavku "Američke pite", no o priči, o scenariju nije bilo nikakvih detalja. Nije poznato ni hoće li film uključiti ikoga od stare postave i hoće li Stifler (i njegova mama) nasmijavati i šokirati i neke nove generacije fanova komedija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:17