STIGLA PRINOVA

Srpska kraljevska obitelj Karađorđević bogatija za još jednog člana: Princ Mihail dobio drugo dijete

Tako je prva njihova kći, mala princeza Natalija, rođena 2018. godine, dobila društvo za igru

Princeza Ljubica Karađorđević sa suprugom, princem Mihailom i kćeri

 Instagram

Obitelj Karađorđević bogatija je za još jednog člana.

Princeza Ljubica Karađorđević, supruga srbijanskog princa Mihaila, na svijet je donijela djevojčicu, a ponosni roditelji nazvali su je Isidora. Tako je prva njihova kći, mala princeza Natalija, rođena 2018. godine, dobila društvo za igru, piše portal Espreso.

Ime Isidora potječe iz grčkog jezika i znači "ona koja je posebna", "ona koja donosi blagostanje".

Princeza Ljubica sretnu je vijest podijelila na svom Instagram profilu.

"Dobro nam došla, Isidora", napisala je.

Inače, princ Mihailo Karađorđević je sin princa Tomislava i princeze Linde, te unuk kralja Aleksandra I. Karađorđevića.

Podsjećamo, početkom svibnja odjeknula je vijest da se princ Petar odrekao krune u korist mlađeg brata Filipa koji se zanima za zbivanja u Srbiji i koji želi svoj život posvetiti kruni. No, ono što je mnogima u Srbiji zasmetalo jest činjenica da abdikacija nije bila potpisana u Beogradu, već u Sevilli u Španjolskoj, gdje živi princ Petar. Također, tom činu nisu prisustvovali najvažniji članovi kraljevske obitelji, otac prinčeva koji je prvi u redu za prijestolje, prijestolonasljednik Aleksandar Karađorđević.

S druge strane, princ Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava i unuk kralja Aleksandra I., nakon abdikacije princa Petra pružio je punu podršku novom princu-nasljedniku Filipu.

"U potpunosti podržavam Petrovu odluku da prenese svoje dužnosti, prava i obaveze na Filipa. Duboko vjerujem da će Filip životom u Srbiji i svojim zalaganjem dati izuzetan doprinos našoj zemlji, našem narodu i našem društvu. Tijekom proteklih godina imao sam priliku uvjeriti se da su Filipove namjere iskrene te da se istinski brine za napredak našeg naroda, u Srbiji i izvan nje", pisalo je u njegovu priopćenju.

Za princa Filipa tvrdi se da je 'čovjek iz naroda' te da je potpuno različit od svojih prethodnika. Voli iznositi svoje stavove na društvenim mrežama te je glasno govorio o pravima građana Srbije. Iz tog razloga u Srbiji je na glasu kao jedan od omiljenih Karađorđevića. U braku je sa slikaricom Danicom Marinković, s kojom je prije pet godina dobio sina Stefana. Maleni je bio prvi Karađorđev potomak rođen u Srbiji nakon cijelog jednog vijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 19:30