ZVIJEZDA ‘MATRIXA‘

Šokirala je dobna diskriminacija u Hollywoodu: ‘Proslaviš 40. rođendan i odmah ti nude ulogu bake‘

Kolege su mi govorili da će mi se s godinama poslovne mogućnosti drastično smanjiti, ali nisam im vjerovala, kaže Carrie-Anne Moss
Carrie-Anne Moss 
 ANGELA WEISS/AFP

Carrie-Anne Moss, 53-godišnja kanadska glumica najpoznatija po ulogama u blockbusteru "Matrix" i Netflixovoj TV seriji "Jessica Jones", progovorila je o dobnoj diskriminaciji i seksizmu u filmskoj industriji.

- Žene u Hollywoodu, osobito one koje su starije od 40 godina, stalno se suočavaju s nevjerojatnim pritiscima. Kolege su me pokušavali upozoriti i pripremiti na činjenicu da će mi se poslovne mogućnosti drastično smanjiti u 40-ima, ali isprva sam kategorički odbacivala takvu mogućnost. Nažalost, vrlo brzo uslijedilo je grubo buđenje...

- Doslovce dan nakon mog 40. rođendana, čitala sam scenarij koji su mi poslali i razgovarala o njemu sa svojim menadžerom... Čitam i mislim si: 'Ma ne, ne, ne, nije ovo uloga za mene, pa u pitanju je - baka! Možda vam se čini da pretjerujem, ali zbilja sam preko noći od djevojke postala majka, ma ne samo majka, već majka nečije majke - izjavila je Carrie-Anne.

Dodala je kako ne primjećuje da se muškarci u filmskoj industriji suočavaju s istim problemom.

- Gledam sve one legendarne europske glumice, jednostavno su imale nešto u sebi zbog čega su se osjećale tako sigurno u vlastitoj koži. Tome težim. Nije lako opstati u ovome poslu - zapravo se ne osjećate kao da ste puno ostarili, a onda se odjednom samo vidite na ekranu... - rekla je Moss, koja će i u četvrtom nastavku "Matrixa" utjeloviti Trinity.

image
Carrie-Anne Moss i Keanu Reeves u filmu 'Matrix'
Warner Bros. Pictures - Album/Album/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:35