GLAZBENIK DESNIČAR

Šokantan intervju posrnulog pjevača zgrozio javnost: Pijan vrijeđao Afroamerikance pa izvadio pištolj pred novinarem!

Upotrijebio je pogrdnu riječ za Afroamerikanca nekoliko puta dok se prisjećao starih razgovora s prijateljima

Kid Rock

 Joerg Koch/afp/profimedia/Joerg Koch/afp/profimedia

Tijekom novog intervjua za Rolling Stone, Kid Rock, poznati glazbenik znan po svojim desno orijentiranim stavovima, navodno je novinaru mahao pištoljem ispred lica i više puta koristio pogrdnu riječ za Afroamerikance.

Prošlog mjeseca, novinar David Peisner pridružio se 53-godišnjem pjevaču u njegovom domu u Nashvilleu prilikom intervjua koji je uglavnom bio usredotočen na politiku i njegovu nepokolebljivu podršku Donaldu Trumpu, kojeg je nazvao svojim “najdražim”.

image

Kid Rock

Drew Angerer/afp/profimedia/Drew Angerer/afp/profimedia

Međutim, nakon što je popio malo vina i "barem tri ili četiri koktela", Peisner je rekao da je glazbenik postao "pijan i ratoboran".

U jednom trenutku, dok se raspravljalo o politici, kontroverzni Rock, čije je pravo ime Robert James Ritchie, posegnuo je iza svoje stolice i izvadio pištolj, mašući njime Peisneru pred licem.

- A ja ovdje imam je**** prokleti pištolj ako mi zatreba! - navodno je vikao i isticao da ih ima "posvuda".

Unatoč tome što je pjevač mahao vatrenim oružjem, njih su dvojica nastavila razgovarati više od sat vremena, a Rock je ležerno ispuštao razne uvrede na račun boje kože i nije se suzdržavao. Prema Peisneru, upotrijebio je pogrdnu riječ za Afroamerikanca nekoliko puta dok se prisjećao starih razgovora s prijateljima, ali nije tu stao.

- Vrijedi spomenuti da ovo nisu jedini slučajevi kada je Ritchie nazvao Afroamerikance pogrdnom riječi tijekom mog posjeta - napisao je novinar.

- Bilo bi lako to nazvati drekom pijanog rasista, ali kao i sa svime što Ritchie radi, teško je znati koliko je sve to proračunato - ističe novinar Rolling Stonea.

image

Kid Rock

Jason Merritt/getty Images/profimedia/Jason Merritt/getty Images/profimedia

Prema pisanju Page Sixa, tijekom posljednjeg desetljeća, Rock, koji je odrastao u višoj srednjoj klasi, sve se više polarizirao te iz rokera prerastao u country izvođača koji otvoreno izražava mržnju prema manjinama.

- Ja sam dio problema - priznao je.

- Ja sam jedan od polarizirajućih ljudi, bez sumnje. Ponekad prigovaram zbog drugih ljudi, a onda se pogledam u ogledalo i pomislim da bih i ja ponekad trebao začepiti - prepričao je.

Nadalje, Rock je uputio još uznemirujućih komentara o imigrantima i crncima, čak se našalio da njegov sredovječni bijeli batler ima rasistički nadimak "ujak Tom".

Međutim, Peisner je također intervjuirao nekoliko glazbenikovih bivših poznanika, od kojih se mnogi pitaju koliko je Rock uistinu hrabar pri upravljanju "karijerom u opadanju", u usporedbi s takvim "desničarskim i duboko ukorijenjenim uvjerenjima".

Kad je voditelj intervjua, kojeg je Rock nazvao "pahuljom", htio otići, pjevač mu se unio u lice.

Ipak, Rock je na kraju popustio i pristao odvesti novinara pola kilometra do njegova automobila.

Nakon što su stigli do prilaza na Rockovom motoru na četiri kotača, rukovali su se prije nego što je reper zamolio za posljednju uslugu.

- Bi li mi učinio uslugu? Samo napiši najstrašniji članak o meni. Učini to. Pomaže mi - priznao je Rock, tvrdi novinar Peisner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 14:06