NEREDIGIRANA VERZIJA

Slučajno otkriveno tko je u kraljevskoj obitelji raspravljao o boji kože malog Archiea?

Piers Morgan tvrdi da se na nizozemskom tržištu našlo nekoliko neredigiranih kopija knjige Omida Scobieja

Princ Harry i Meghan Markle 

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

U najnovijoj epizodi emisije "Piers Morgan Uncensored" u srijedu, otkrivena su imena dvoje članova kraljevske obitelji koji su navodno bili "zabrinuti" zbog boje kože sina princa Harryja i Meghan Markle; Archieja, a koja su slučajno spomenuta u nizozemskoj kopiji biografije Omida Scobieja "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy‘s Fight for Survival".

image

Kralj Charles, kraljica Camilla s princom Harryjem i Meghan Markle

Ken Goff/Goff Photos/Profimedia/Ken Goff/goff Photos/profimedia

Prema navodima Piersa Morgana ta imena su - kralj Charles III. i princeza Kate Middleton, supruga princa Williama, donosi Page Six. U knjizi, Scobie tvrdi da je Markle (42) napisala pisma Charlesu u kojima je imenovala dvoje članova kraljevske obitelji koji su sudjelovali u navodnim "zabrinjavajućim" razgovorima o puti njezina i Harryjevog tada još nerođenog sina.

U posljednjem izdanju knjige koja se bavi stanjem britanske monarhije nakon smrti kraljice Elizabete II. u rujnu 2022., Scobie zbog zakona o kleveti ne imenuje članove obitelji za koje se kaže da su dovodili u pitanje Archiejevu boju kože. Objavljeni odlomak glasi: "Čak i nakon što su Meghan i Charles u pismu raspravljali o vjerojatnoj nesvjesnoj pristranosti unutar obitelji nakon što je otkriveno da je (redigirano) sudjelovao u takvim razgovorima o Archieju, (redigirano) je izbjegavao razgovarati o toj temi s (redigirano)". Međutim, nekoliko primjeraka knjige, nastavlja Page Six, koji su prevedeni na nizozemski i objavljeni u Nizozemskoj imali su otisnuta imena.

Morgan (58) objasnio je svojim gledateljima da, iako ne "vjeruje da je itko iz kraljevske obitelji ikada dao bilo kakve rasističke komentare", smatra da njegovi sugrađani imaju pravo znati informacije u koje je samo šačica čitatelja iz druge zemlje nenamjerno upućena.

image

Meghan Markle i Kate Middleton

Oli Scarff/Afp

"Iskreno govoreći, ako Nizozemci koji zalutaju u knjižaru mogu to uzeti i vidjeti ova imena, onda i vi - Britanci, koji plaćate britansku kraljevsku obitelj, također imate pravo znati", kazao je Morgan. Page Six navodi kako ne mogu neovisno potvrditi imena koja su slučajno otkrivena. Izdavačka kuća Xander objavila je u utorak da je primila zahtjev iz Sjedinjenih Država da naglo prekine prodaju knjige.

image

Piers Morgan

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

"Ne mogu govoriti o detaljima. Međutim, dobili smo zahtjev da naslov stavimo na čekanje i to smo učinili. Čekamo daljnje upute. Ne znam koliko će ovo trajati", rekao je glasnogovornik izdavačke kuće. Markle je prvi put iznijela tu tvrdnju tijekom svog intervjua s Oprah Winfrey u ožujku 2021. Bivša glumica nije htjela reći tko je vodio navodne sporne razgovore, ali je tvrdila da se o potencijalnoj boji Archiejeve kože vodilo nekoliko rasprava. I sam princ Harry (39) odbio je elaborirati više.

"Nikada neću otkriti taj razgovor, ali u to je vrijeme bilo neugodno. Bio sam malo šokiran.", rekao je.

Kensingtonska palača, Xander Publishers i predstavnici Charlesa, Middleton, Scobieja, Markle i Harryja nisu odgovorili na zahtjev Page Sixa za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:42