OPROŠTAJNA TURNEJA

Slavni rock bend KISS završava 50 godina dugu karijeru: ‘Siguran sam da ću plakati kao 9-ogodišnja djevojčica‘

Glam rockeri započinju svoju posljednju etapu The End of the Road turneje u Austinu i završavaju je u New Yorku početkom prosinca

Bend Kiss

 Torben Christensen/Afp

Tri mjeseca nakon što su objavili konačne datume europske turneje, grupa KISS otkrila je i datume svoje oproštajne turneje u Sjevernoj Americi, i to 50 godina nakon osnivanja kultnog rock benda. Za Grammy nominirani glam rockeri započinju svoju posljednju etapu The End of the Road turneje od 19 nastupa, 29. listopada u teksaškom Moody Centeru u Austinu i završavaju je dvodnevnim nastupom u Madison Square Gardenu u New Yorku 1. i 2. prosinca.

"Dosta se šalim govoreći ‘Muškarci ne plaču‘. Siguran sam da ću plakati kao devetogodišnja djevojčica kad joj netko stane na nogu. KISS je rođen u 23. ulici. Trebalo nam je samo 50 godina da odemo igrati finale deset blokova dalje, u 33. ulici, a to je Madison Square Garden. Stanley je također ponosan što ćemo završiti tamo gdje smo i počeli, u Velikoj jabuci", kazao je pjevač i basist Gene Simmons u srijedu u emisiji The Howard Stern Show. Sa 73, odnosno 71 godinom, Simmons i suosnivač Paul Stanley najstariji su članovi drag-style grupe, čiji glavni gitarist Tommy Thayer ima 62, a bubnjar Eric Singer 64 godine.

"Neki ljudi su se smijali i govorili ‘Ova turneja End of the Road traje već godinama‘. Da, izgubili smo dvije i pol godine zbog covida. Inače bismo već bili gotovi. Dakle, da, ovo je kraj. Kad dođeš pogledati show, super je. To je nastup s najvišom tehnologijom na svijetu, a ipak je jasno da je riječ o vrhunskom rock ‘n‘ roll showu. Nije Vegas. To nije nešto što gubi svoj imidž. To je sve što je KISS, ali pojačano i povišeno, pa gledajte, dajemo sve što imamo", objasnio je pjevač i gitarist.

Karte u pretprodaji za The End of the Road World Tour kreće u prodaju sljedećeg ponedjeljka u 10 ujutro, a opća prodaja počinje 10. ožujka u 10 ujutro. Ali prije svega, KISS bi sljedeći put trebao nastupiti 12. travnja u brazilskoj Areni da Amazonia u Manausu.

Fantastična četvorka, od milja nazvana Demon, Starchild, Spaceman i Catman, objavila je svoj 20. i posljednji studijski album Monster još 2012. godine. Tijekom karijere, KISS je prodao više od 100 milijuna albuma i primljeni su u Rock and Roll Kuću slavnih 2014. Neke od njihovih najpoznatijih pjesama su Detroit Rock City, Rock and Roll All Nite, Makin Love i I Was Made for Lovin‘ You.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:35