VRUĆI MEMOARI

Slavni glumac razljutio bivšu: ‘Naša veza nije bila glupa afera koja mu je uništila brak. Pa, trajala je 5 godina!‘

Njihova je romansa započela kada je ona imala 23, a on 62 godine

Sir Patrick Stewart

 David Parry/Pa Images/Profimedia/David Parry/pa Images/profimedia

Glumica Lisa Dillon optužila je kolegu Sir Patricka Stewarta da je njihovu petogodišnju vezu u svojim memoarima netočno prikazao kao ‘glupu aferu‘.

Dillon, koja danas ima 44 godine, bila je u vezi s glumcem između 2003. i 2007. godine, a njihova je romansa započela kada je ona imala 23, a on 62 godine.

Dvojac se prvi put upoznao nakon što je on dobio ulogu u filmu ‘The Master Builder‘ norveškog književnika Henrika Ibsena, kada je Stewart, poznat po ulozi kapetana Jean-Luca Picarda u ‘Zvjezdanim stazama: Sljedeća generacija‘, još bio u braku s drugom suprugom, producenticom Wendy Neuss.

Njegov prvi brak sa Sheilom Falconer, s kojom ima dvoje djece, već je bio završen nakon afere s glumicom Jennifer Hetrick, pa mu je veza s Dillon bila druga zbog koje mu je propao brak.

Dillon je sada za Daily Mail ispričala kako je bila u knjižari Waterstones kad je vidjela nekoliko primjeraka Stewartovih memoara ‘Making It So‘, prije nego što je uzela jedan u ruke i potražila svoje ime. U memoarima, koji će biti objavljeni ovog lipnja, Stewart piše: "I tako, još jedan razvod. Osjećao sam se glupo i odgovorno... Prevario sam svoju ženu s mlađom ženom - opet... I baš kao i moja afera s Jenny Hetrick, moja romansa s Lisom Dillon također će se pokazati relativno kratkom... U životu prepunom radosti i uspjeha, moja dva propala braka stvari su zbog kojih najviše žalim."

Dillon je za The Times prokomentirala to što je napisao u memoarima.

"Stječe se dojam da je naša veza bila samo prolazna - da sam ja bila neka glupa veza koja mu je rasturila brak - a on je uhvaćen u prevari. Ali ne radi se tu samo o naših gotovo pet zajedničkih godina, ovo je također i najdugotrajnije prijateljstvo u mom životu. Ili je bilo", komentirala je.

Dillon je objasnila da su ostali bliski prijatelji nakon što je njihova ljubavna veza završila, a Dillon je čak upoznala Stewarta sa svojom kćerkicom prije šest godina. U memoarima, Stewart okruvljuje njihov odnos na pozornici za stvaranje lažnih osjećaja, prenosi The Times.

image

Sir Patrick Stewart

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

"Život je oponašao umjetnost. Sjećam se da me jedan stariji glumac upozorio prije nekoliko desetljeća, da ako stalno govoriš ‘volim te‘ nekome u predstavi, možeš uvjeriti samog sebe da je taj osjećaj istinit", piše u memoarima.

"Nikada nisam mogla zamisliti da će reći da nije stvarno zaljubljen u mene, da je to samo profesionalni rizik u životu glumca", komentirala je Dillon, koja nije očekivala da će ova veza postati glavni dio Stewartovih memoara iz poštovanja prema njegovoj sadašnjoj supruzi, pjevačici Sunny Ozell. Također je dodala da bi više voljela da se njihova veza nije ni spominjala.

image

Sir Patrick Stewart i Sunny Ozell

Xavier Collin/image Press Agency/The Mega Agency/Profimedia/Xavier Collin/image Press Agency/the Mega Agency/profimedia

Naime, njihov je odnos bio tajan dok su izvodili predstavu, a Dillon je debitirala na West Endu na svoj 24. rođendan. "Tada smo već bili zaljubljeni", priznala je i nastavila: "Poslije su se stvari odvijale prilično brzo. Nisu nas uhvatili. On je odlučio otići u Ameriku i razvesti se kako bismo mogli započeti zajednički život."

Dillon je rekla da sada drugačije gleda na tu vezu i razdoblje svog života nakon što je pročitala Stewartove memoare. "Vidim svoju ranjivost na način na koji nikad prije nisam. Prvi put sam pomislila: ‘što je 62-godišnjak smatrao privlačnim na meni, 23-godišnjakinji?", pita se.

Otkrila je i da je njihova veza pukla kada su trebali zajedno izvesti ‘Macbetha‘, a Dillon je odustala od projekta. Opisala je Stewarta kao ‘radoholičara‘ i dodala da je postala ‘neobično usamljena‘, ali da njihov prekid ‘nije bio čist prekid‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:09