BOLNI MEMOARI

Slavni glumac priznao da je potrošio milijune na liječenje ovisnosti: ‘Prošao sam 14 operacija želudca‘

Perry je bio dva tjedna u komi a procjenjuje da je ukupno spiskao devet milijuna dolara na rehabilitacije

Matthew Perry

 Gabriel Bouys/Afp

Matthew Perry (53) otkrio je koliko ga je koštalo otrežnjenje. Doslovno je izračunao vrtoglavi iznos koji je potrošio na pomoć u liječenju ovisnosti. Cifru je otkrio u nedavnom intervjuu za The New York Times u kojem je govorio o svojim memoarima "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing".

- Vjerojatno sam potrošio devet milijuna dolara ili tako nešto pokušavajući se otrijezniti - rekao je glumac.

Prema sajtu Celebrity Net Worth, Perryjeva neto vrijednost trenutno je oko 120 milijuna dolara. Glumac je zarađivao 22.500 dolara po epizodi u prvoj sezoni "Prijatelja", da bi taj honorar porastao na čak milijun dolara po epizodi u posljednje dvije sezone, devetoj i 10. On je, priznao je, 15 išao na rehabilitaciju - prvi put 1997., posljednji 2011. godine.

Perry je u raznim intervjuima u proteklih nekoliko dana otkrio doista neugodne i zastrašujuće trenutke iz svojeg života. Rekao je, primjerice, kako mu je zlouporaba opioidnih lijekova izazvala pucanje debelog crijeva. Završio je u bolnici i dva tjedna bio u komi.

- Liječnici su mojoj obitelji rekli da imam dva posto šanse da preživim. Stavili su me ECMO uređaj, koji radi umjesto tvojeg srca i pluća - ispričao je.

Nove detalje glumac bio mogao otkriti u ekskluzivnom intervjuu sa slavnom voditeljicom ABC Newsa, Diane Sawyer, 28. listopada, a u upravo objavljenom traileru za taj razgovor on govori kako mu je kolegica Jennifer Aniston rekla da svi u ekipi znaju da pije i da ima problem.

- Ona je bila ta koja je najviše pružila ruku - rekao je Perry - Stvarno sam joj zahvalan na tome.

Koliko je strašna bila njegova ovisnost moglo se vidjeti i u intervjuu za magazin People prošlog tjedna. Protiv nje borio se doslovno desetljećima. Otkrio je da je imao 14 operacija na želucu koje su ostavile niz ožiljaka na trbuhu te da je devet mjeseci, zbog kolostome, morao koristiti vrećicu. Njegov liječnik mu je rekao da će vrećicu vjerojatno morati koristiti do kraja života ako ponovno uzme drogu.I to je, priznao je, nešto što ga sprečava da pomisli na drogu.

Glumac nije otkrio kada se otrijeznio, ali je rekao da je sada "prilično zdrav" i da živi "dan po dan". Kazao je i kako je sve to želio podijeliti "kada budem siguran da ponovno ne idem na mračnu stranu".

- Morao sam pričekati da sve to zapišem sve dok nisam bio prilično trijezan, daleko od aktivnog alkoholizma. Najvažnije mi je bilo znati da ću pomoći ljudima - rekao je.

image

Ponovno okupljanje "Prijatelja" 2021. godine

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ispričao je i kako je njegova ovisnost o alkoholu počela kada je imao 24 godine, u prvoj sezoni "Prijatelja" dodajući da je do 34. godine "potpuno zaglibio". Otkrio je kako je jedno vrijeme uzimao 55 Vicodina, opioidnih lijekova protiv boli, dnevno. Strašno je smršavio, pao je na 62 kilograma, i nije znao prestati. Srećom, kolege iz serije su "imale razumijevanja" i bile "strpljive" pa nije dobio otkaz. Tijekom devete sezone Matthew je bio trijezan, a te je godine također bio nominiran za najboljeg glumca u seriji.

"Prijatelji", Matthew, te David Schwimmer, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Courteney Cox i Lisa Kudrow, su se ponovno okupili 2021. godine, prvi put nakon 17 godina od završetka serije. Reunion je privukao milijunsku publiku. Iako su se i tada pojavile glasine da je Perry "na nečem", da se drogira i pije te da se nikada nije doista izliječio. On ali i svi ljudi oko njega, to su žestoko demantirali. Njegovi memoari u knjižare stižu 1. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:10